Аратта - На головну

4 травня 2024, субота

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- найдовший духовий музичний інструмент в світі - це трембіта, — конічна дерев’яна труба без бокових отворів. ЇЇ довжина може досягати чотирьох метрів. Діапазон трембіти — дві з половиною октави. Її звуки чутно більш ніж за десять кілометрів. Цей традиційний для жителів українських Карпат інструмент і досі використовується. Трембітарі сповіщають горян про важливі події. Якщо Ви включите до програми своєї подорожі один з фестивалів краю, то обов’язково познайомитеся з незвичайним інструментом.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Подвійний слеш в адресах Інтернету з’явився через поспіх його творця

Технології 6540 переглядів

Опубліковано - 15.10.2009 04:48 | Всі новини | Версія для друку

Тім Бернерс-Лі: “- Упс... Вибачайте за чорнила!”
Тім Бернерс-Лі: “- Упс... Вибачайте за чорнила!”
Винахідник Всесвітньої павутини Тім Бернерс-Лі визнав, що подвійний слеш (коса риска - /), який використовується при позначенні адрес інтернет-ресурсів, є надлишковим знаком.

Як повідомляє газета Times, на симпозіумі, що присвячений технологіям майбутнього у Вашингтоні, фізик визнав, що знак слеш був введений ним помилково.

У 1990 році Тім Бернерс-Лі винайшов так званий одноманітний локатор ресурсу (URL), початок запису, який знайомий кожному, хто має справу з мережею Інтернет - http://.

"Насправді якщо подумати, то виявляється, що подвійний слеш не потрібен. Якби я знову створював це, я б обійшовся без нього", - зізнався вчений, зазначивши, що на той час ідея з подвійним слешем здавалася йому гарною.

Зі слів Бернерса-Лі, він шкодує про ту кількість паперу і чорнила для принтера, які за ці роки довелося витратити для друку непотрібного значка.

Нині користувачам вже не потрібно відволікатися на слеш, оскільки браузери самостійно підставляють пропущений символ в адресу запитуваного ресурсу. Проте раніше пропуск двох косих рисок призводив до повідомлення про синтаксичну помилку.

Видання відзначає, що подібні помилки характерні для людей, які прагнуть втілити в життя свої проекти як можна швидше. Співробітники Європейського центру ядерних досліджень (CERN), де працював Бернарс-Лі згадують, що, коли він розповідав про майбутнє мережі Інтернет, його доводилося просити перейти з англійської на французьку - з такою швидкістю говорив учений, повідомляє РІА Новості.

Між іншим, найперший веб-сайт та найперший веб-сервер мав адресу http://info.cern.ch/ - веб-ресурс Європейського центру ядерних досліджень.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Технології»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Якщо знаєш себе і супротивника, то завжди виграватимеш. Якщо знаєш себе, але не знаєш супротивника - один раз переможеш, всі інші - програєш. Якщо не знаєш ні себе, ні його - завжди програватимеш”
Цзу Дзинь

 
Відпочинок на схилах Дніпра
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.