Аратта - На головну

3 травня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- найдовший духовий музичний інструмент в світі - це трембіта, — конічна дерев’яна труба без бокових отворів. ЇЇ довжина може досягати чотирьох метрів. Діапазон трембіти — дві з половиною октави. Її звуки чутно більш ніж за десять кілометрів. Цей традиційний для жителів українських Карпат інструмент і досі використовується. Трембітарі сповіщають горян про важливі події. Якщо Ви включите до програми своєї подорожі один з фестивалів краю, то обов’язково познайомитеся з незвичайним інструментом.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Пропущена крапка відключила всі шведські сайти від інтернету

Технології 6179 переглядів

Опубліковано - 16.10.2009 05:04 | Всі новини | Версія для друку

Пропущена крапка відключила всі шведські сайти від інтернету
Пропущена крапка відключила всі шведські сайти від інтернету
Понад 900 тисяч сайтів у Швеції 13 жовтня опинилися недоступними через невелику помилки при оновленні записів DNS. Пропущена крапка призвела до неможливості відкрити сайти або надіслати електронну пошту в доменній зоні .se.

Про це пише The Inquirer. Під час планового обслуговування шведського домену .se був запущений програмний скрипт, який містив невелику помилку, а саме - не додавав символ крапки до закінчення доменної зони. Без цієї крапки зовнішні DNS-сервери перестали вважати "se" доменної зоною верхнього рівня, пише Lenta.ru.

У результаті жоден із сайтів, зареєстрованих у шведській зоні, не відкривався. Доставка електронної пошти за адресами, що закінчується на .se, також виявилася неможливою. Інцидент трапився о 21:45 за місцевим часом (22:45 за Києвом), повідомляє сайт Pingdom. Складність ситуації полягала в тому, що для виправлення помилки потрібно оновити записи DNS на всіх зовнішніх серверах.

Для більшості користувачів наслідки інциденту були вичерпані через годину, коли найбільші провайдери Швеції поновили свої DNS-записи. Але для деяких клієнтів невеликих компаній шведський сегмент інтернету залишався недоступним протягом доби.

Автоматичне оновлення записів DNS відбувається раз на 24 години, і звичайний користувач не може прискорити цей процес.

Система доменних імен DNS (Domain Name System) забезпечує переклад літерних адрес сайтів в IP-адреси і в зворотньому напрямку. Користувачам легше запам'ятовувати літерні адреси, такі як aratta-ukraine.com. У той же час комп'ютери і сервери, що працюють по протоколу Інтернету (IP - Internet Protocol), розуміють тільки цифрові IP-адреси (195.137.202.38). Якщо система DNS не працює, то для відвідування сайту необхідно вказувати його IP-адресу, інакше сайт не відкриється. Хоча, якщо за даною адресою знаходяться декілька сайтів, то відкриється лише перший з переліку на сервері.

Помилки в налаштуванні серверів і записів DNS трапляються досить часто. Але зазвичай їх допускають адміністратори доменів другого рівня, і наслідки обмежуються яким-небудь одним доменом. Ситуація, коли припиняється доступ до сайтів цілої країни, відбувається набагато рідше.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Технології»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Нація або спільнота людей, що не використовуватиме свій інтелект, уважається за тварин, котрі не мають інтелекту взагалі. Таких людей можна використовувати як робочу худобу або матеріал залежно від вибору чи уподобань”
Таємна доктрина так званої «Більдерберзької групи»

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.