Аратта - На головну

6 травня 2024, понеділок

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- у 1919-1920 роках Кам`янець-Подільський ненадовго став державним центром України - останньою столицею УНР. Сюди перемістилися Директорія та Уряд УНР. В місті постав Комітет охорони Республіки. Однак у 1920 році Червона армія розгромила війська УНР.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Шоу під куполом. Фішку недоторканості запустили на друге коло

Влада 3855 переглядів

Опубліковано - 20.10.2009 13:46 | Всі новини | Версія для друку

Шоу під куполом. Фішку недоторканості запустили на друге коло
Шоу під куполом. Фішку недоторканості запустили на друге коло
Сьогодні з ранку нардепи засіли за позбавлення себе недоторканості. Після палких дискусій типу розпочали процедуру. Вдруге.

На розгяд депутатської зали було поставлено два законопроекти: законопроект Івана Кириленка (БЮТ) та в'ячеслава Кириленка (НУ-НС), який вже пройшов процедуру розгляду у Конституційному Суді і мав би пройти друге читання та законопроект Олександра Лавриновича (ПР).

Різниця між цими законопроектами полягала в тому, що законопроект Кириленків передбачав зняття недоторканості виключно з нардепів, а законодавча пропозиція регіоналів - зняття недоторканості з нардепів та Президета, що у пропагандистській інтерпритації їхніх піарників звучало "позбавлення недоторканості усіх", тобто й суддів, про яких у законопроекті - жодного слова.

Якщо б парламент підтримав законопроект Кириленків, який лежав у парламентській шухляді майже два роки без розгляду, то вже навесні нардепи таки б стали рівними із виборцями у відповідальності за свої дії.

Однак, вочевидь, самозвані пани незабажали зрівнюватися у правах із народом.

За законопроект Лавриновича проголосувало 390 нардепів, тобто - майже усі присутні у залі. Що означає: процедуру внесення змін у Конституцію, тобто ліквідацію гіпертрофованої недоторканості, розпочато вдруге. Тепер свої висновки має зробити КС, а потім нардепи, коли забажають, продовжать процедуру. Або не продовжать.

І саме про небажання позбавлятися рівності серед рівніших матеріально свідчить голосування по законопроекту Кириленків - його підтримали лише 206 обранців долі.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Влада»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Релігія це зітхання пригнобленої тварі, серце безсердечного світу, подібно до того як вона - дух бездушних порядків. Релігія є опіум народу ”
Карл Маркс

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.