Аратта - На головну

4 травня 2024, субота

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в Україні знаходиться унікальний міст, що пролягає між правим берегом однієї річки. Не вірите? Можете переконатися на власні очі, якщо відвідаєте Кам’янець-Подільську фортецю, що на Хмельниччині. Стара фортеця розташована на скелястому острові, охопленому петлею каньйону річки Смотрич. Таким чином, міст, що веде до фортеці, пролягає між двома точками правого берегу однієї річки. Крім того, ми не знайшли більше прикладів у світі, коли б міст тримався без усіляких підпор, а спирався б тільки на скелі. За однією з гіпотез, цей міст було зведено римлянами ще у II столітті під час походу Траянового війська на Дакію. Нині Кам’янецька фортифікація включена до переліку ЮНЕСКО
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Космос вчергове розводить киян

Добробут Регіон: м.Київ 5130 переглядів

Опубліковано - 22.10.2009 15:38 | Всі новини | Версія для друку

Космос вчергове розводить киян
Космос вчергове розводить киян
Київська міська державна адміністрація має намір з 1 січня 2010 року понизити тарифи на централізоване опалювання і гаряче водопостачання з водовідведенням для населення на 22,7-29,2% у порівнянні з тарифами на ці послуги, що діють у жовтні.

Про це йдеться в підготовлених Головним управлінням цінової політики міськадміністрації проектах розпоряджень міськадміністрації.

Зокрема, проекти припускають зниження тарифу на опалювання до рівня, що діяв до 1 червня, тобто на 29,2%, або на 0,66 гривні до 1,6 гривні за 1 кв. метр опалювальної площі приміщення на місяць.

Тариф на гаряче водопостачання і водовідведення пропонується понизити на 22,7%: для приміщень, обладнаних лічильниками, - на 2,95 гривні до 10,05 гривні/куб. м (до червня діяв тариф 7,38 гривні/куб. метр), для приміщень без лічильників - на 10,34 гривні до 35,18 гривні за 1 людину на місяць (до червня - 25,89 гривні за 1 людину/місяць).

Тариф на холодне водопостачання і водовідведення пропонується залишити на діючому в жовтні рівні, - 2,87 гривні/куб. метр для приміщень з лічильниками і 15,87 гривні за 1 людину/місяць за відсутності лічильників.

Проекти підготовлені на виконання рішення Київської міської ради від 13 жовтня про доручення мерії понизити тарифи на опалювання і гаряче водопостачання з урахуванням меморандуму, підписаного між мерією, Національною акціонерною компанією «Нафтогаз України» і енергопостачаючою компанією «Київенерго».

Управління приймає зауваження і побажання до проекту до 20 листопада.

Як повідомлялося раніше, 13 жовтня Тимошенко заявила про домовленість Кабміну і Києва про повернення з 1 листопада тарифів на житкомпослуги, які діяли до 1 червня.

Тоді ж Черновецький заявив, що мерія, згідно з домовленостями, вирішила понизити тарифи на компослуги (без квартплати) з листопада по травень 2010 року до рівня тих, що діяли до 1 червня.

Але вже на сесії Київради міськадміністрація повідомила про майбутнє зниження тільки тарифів на опалювання і гаряче водопостачання, тобто тих, для виробництва яких необхідний газ.

З 1 червня Київміськадміністрація підвищила тарифи на холодне і гаряче водопостачання, водовідведення і опалювання для населення на 48,8-104,1% та встановила квартплату окремо для кожного будинку.

У зв’язку з призупиненням їх дії Кабміном, мерія на серпень-жовтень встановила тимчасові тарифи, понизивши їх на 5% у порівнянні з підвищеними з 1 червня.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Добробут»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Тільки осягнувши минуле, люди будуть здатні на пророцтва, що спрямовані в майбутнє”
Дмитро Волкогонов

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.