Аратта - На головну

5 травня 2024, неділя

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в Україні знаходиться унікальний міст, що пролягає між правим берегом однієї річки. Не вірите? Можете переконатися на власні очі, якщо відвідаєте Кам’янець-Подільську фортецю, що на Хмельниччині. Стара фортеця розташована на скелястому острові, охопленому петлею каньйону річки Смотрич. Таким чином, міст, що веде до фортеці, пролягає між двома точками правого берегу однієї річки. Крім того, ми не знайшли більше прикладів у світі, коли б міст тримався без усіляких підпор, а спирався б тільки на скелі. За однією з гіпотез, цей міст було зведено римлянами ще у II столітті під час походу Траянового війська на Дакію. Нині Кам’янецька фортифікація включена до переліку ЮНЕСКО
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


МВС упередило замах на голову Меджліса кримських татар

Кримінал 4609 переглядів

Опубліковано - 26.10.2009 16:41 | Всі новини | Версія для друку

МВС упередило замах на голову Меджліса кримських татар
МВС упередило замах на голову Меджліса кримських татар
ГУ МВС України в АР Крим упереджно и знешкоджено спробу убивства Лідера Меджлісу кримських татар, відомого правозахисника і багаторічного політв’язня совєтського ГУЛАГу Мустафи Джемільова.

Представники радикальної організації «Ат-Такфір валь-Хиджра», затримані в кінці минулого тижня в Криму, мали намір убити голову Меджлісу кримськотатарського народу, народного депутата України Мустафу Джемільова і його найближчих соратників.

Про це сьогодні на прес-конференції в Сімферополі повідомив міністр внутрішніх справ України Юрій Луценко.

За словами міністра, Джемільов в особистій розмові з ним повідомив, що йому було відомо про винесений йому смертний вирок. Як пояснив Луценко, для різних радикальних організацій, що прикриваються ім'ям ісламу, «Меджліс є сьогодні каменем спотикання», оскільки виступає проти їх поширення в Криму і підтримує традиційний іслам.

Глава МВС також повідомив, що сьогодні має намір зустрітися з Джемільовим і обговорити дану ситуацію. Якщо голова Меджлісу напише заяву про надання йому озброєної охорони, Луценко не виключив, що така охорона йому буде надана.

Як повідомлялося раніше, в кінці минулого тижня співробітники СБУ разом з міліцією затримали на території Бахчисараю, Сімферопольського, Нижньогірського і Бєлогорського районів Криму п'ять чоловік, обвинувачених в організації екстремістської групи.

Під час обшуків в будинках членів групи вилучені автомат Калашникова з патронами до нього, вибухівка пластид з електродетонаторами, незареєстрована мисливська рушниця і декілька обрізів, а також компоненти для виробництва вибухових пристроїв. Крім того, знайдена пропагандистська література екстремістського характеру, матеріали, пов'язані зі зброєю і вибуховими пристроями, з тактики виживання і ведення бою в гірській та лісовій місцевості і в населеному пункті, протидії спецназу, карти і плани.

Як повідомив сьогодні міністр внутрішніх справ, всі затримані входили в незареєстровану радикальну організацію «Ат-Такфір валь-Хиджра», яка у ряді країн вважається терористичною і заборонена.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Кримінал»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Бог, що створив світ і все, що в ньому, бувши Господом неба і землі, не в рукотворних храмах живе ”
Діяння апостолів, 17, 24

 
Подорожуйте Україною комфортно і без обмежень!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.