Аратта - На головну

27 квітня 2024, субота

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- Українські дерев`яні церкви були збудовані у символічній формі кораблів та звернуті зі Сходу на Захід. Історично, українські церкви були побудовані з центральним нефом та двома боковими проходами. Це розділення споруди на три частини відповідає трьом догмам, або Божої Священної триєдності: духу, душі, та тілу людини. Багаточислені куполи та шпилі позначають щогли кораблю, а хрести на кожному вістрі розмежовують де бути вітрилам.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Анатолій Брезвін: я декларую рівність всіх перед законом

Економіка 12377 переглядів

Опубліковано - 7.09.2006 13:58 | Всі новини | Версія для друку

Анатолій Брезвін: я декларую рівність всіх перед законом
Анатолій Брезвін: я декларую рівність всіх перед законом
Він відкинув всі підозри у преференціях для платників податку із Донбасу.

Новий Голова ДПА України Анатолій Брезвін оперативно зреагував на критику щодо діяльності його відомства у царині відшкодування ПДВ. Своє перше інтерв’ю, на цій посаді, він дав газеті «Комерсант-Україна», яке вийшло друком сьогодні.

Зокрема він відкинув всі підозри у преференціях для платників податку із Донбасу. «Вибіркового відшкодування ніколи не було. Сьогодні такі умови, коли зменшилися темпи зростання виробництва, зменшився експорт, а суми заявленого ПДВ ростуть непропорційними темпами. Тому ми повинні відокремити товаровиробників, оптових торговців і трейдерів від тих, хто імітує діяльність для відшкодування. Рівень їхньої витонченості зростає». – сказав він. Більш того, Глава ДПА підкреслив, що відшкодування ПДВ буде здійснюватися всім платникам на законних підставах і вчасно. При тому, традиційно, висловивши незадоволення судовою владою, яка, на його думку, не об’єктивно ухвалює рішення щодо відшкодування ПДВ платникам податків. «Тільки за серпень відшкодовано 1,152 мільярда гривень. Нами створена робоча група, і в поставлений строк 15-20 днів буде повна картина. Шум зараз піднімають ті, хто намагався через суди одержати гроші й розбігтися. Усі, хто на законних підставах пред'явив необхідні документи, що підтверджують повернення ПДВ, у повному обсязі будуть його одержувати. Я впевнений, що під кінець року заборгованість ми ліквідуємо. Зараз заявлено до відшкодування 5,2 мільярди гривень, у стадії розгляду всього 278 мільйонів гривень, а підлягають активним перевіркам 568 мільйонів гривень». – сказав Брезвін.

Разом із тим, він підтвердив інформацію Мінфіну про те, що надходження від сплати податків за серпень різко знизилися і до кінця року доходну частину бюджету не буде виконано: «…особливу тривогу викликає той факт, що до кінця року податкова не виконає показники на 6 мільярдів гривень. Уже за підсумками семи місяців на 2 мільярди гривень не виконаний план надходжень у загальний фонд бюджету. Із запланованих на серпень 7,256 мільярда гривень невиконання - 1,5 мільярда гривень». Хоча, справедливості заради, він не втриматися, щоб себе не хвальнути: «Ми вжили ряд заходів, у роботі з великими платниками, й забезпечили в серпні надходження 7 мільярдів гривень, яких податкова служба давно не досягала». – сказав Брезвін.

До речі, за словами нового керівника ДПА України, найкращі кадри податківців – саме в Донецьку, і взагалі ці чутки про таку кадрову тенденцію, як слід розуміти, перебільшені: «У мене тільки два заступники з Донецького регіону. Деякі керівники департаментів стали заступниками. І не тому, що вони погані фахівці, просто їхній рівень організаційної роботи й уміння впливати на регіональні підрозділи не забезпечують поставлених завдань. І я не сумніваюся, що через рік-два вони виростуть у більших керівників. Лікар же професійно підготовлена людина, і в мене немає до нього претензій».

Від «Аратти»: читаючи це інтерв’ю ми щиро і з полегшенням зраділи: бо головне, що відтепер всі будуть рівні перед Законом, незалежно від «окраски», як сказав головний податківець. І те, що як виявилося, найкращі податківці й найчесніші платники податків у Донецьку – тільки прикрашає державу, якщо це відповідає дійсності.

Тільки черв’ячок сумніву таки залишився. Бо ж, наприклад, за офіційною версією слідства, полковника Єрохіна вбили за те, що він «накрив» неабиякий конвертацій ний центр і сліди ведуть, як не дивно у Донецьк. Де, як ми бачимо, найкращі податківці. Якщо пан Брезвін ще не в курсі, візьмемо на себе сміливість пояснити: конвертаційний центр – це структура, яка здійснює, як правило, фіктивну підприємницьку діяльність, відмиваючи безготівкові гроші у «чорний нал», який, проходить повз податкову систему. В тому числі – від незаконно отриманого повернення ПДВ. І, головне, зазначене відбувалося саме на очах у «лікарів», які тепер, як ми зрозуміли, лікуватимуть нашу податкову систему. І цей факт нас вельми непокоїть. Як і те, що один із керівників ДПА, начальник слідчого управління, є чи був фігурантом у кримінальній справі. І в цьому, нам чомусь хотілося б помилитися, бо в іншому випадку – оптимістичної перспективи не вбачається.
До теми:
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Економіка»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Вони вважають життя наше забавою і житіє прибутковою торгівлею, бо кажуть, то повинно ж звідкілясь мати прибуток, бодай із зла”
Біблія

 
Подорожуйте Україною комфортно і без обмежень!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.