Аратта - На головну

27 квітня 2024, субота

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в Україні знаходиться унікальний міст, що пролягає між правим берегом однієї річки. Не вірите? Можете переконатися на власні очі, якщо відвідаєте Кам’янець-Подільську фортецю, що на Хмельниччині. Стара фортеця розташована на скелястому острові, охопленому петлею каньйону річки Смотрич. Таким чином, міст, що веде до фортеці, пролягає між двома точками правого берегу однієї річки. Крім того, ми не знайшли більше прикладів у світі, коли б міст тримався без усіляких підпор, а спирався б тільки на скелі. За однією з гіпотез, цей міст було зведено римлянами ще у II столітті під час походу Траянового війська на Дакію. Нині Кам’янецька фортифікація включена до переліку ЮНЕСКО
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Епідемія. Ціновій вакханалії у аптеках буде покладено край

Охорона здоров`я 6916 переглядів

Опубліковано - 31.10.2009 13:34 | Всі новини | Версія для друку

Епідемія. Ціновій вакханалії у аптеках буде покладено край
Епідемія. Ціновій вакханалії у аптеках буде покладено край
Державна податкова адміністрацією разом з Державною ціновою інспекцією та Державною інспекцію з контролю якості за лікарськими засобами з понеділка розпочне перевірку аптек на предмет наявності ліків від грипу та ГРВІ та цін на них.

Про це прем’єр-міністр України Юлія Тимошенко повідомила під час Всеукраїнської селекторної наради з головами облдержадміністрацій та мерам міст з питань протидії епідемії грипу.

За її словами, ці контролюючі органи повинні будуть перевіряти усі аптеки на наявність у них мінімального пакету медичних засобів, перелік яких затверджений Міністерством охорони здоров’я. Крім того, Глава уряду зауважила, що здійснюватиметься перевірка на предмет зловживання у сфері ціноутворення на лікарські засоби у аптеках.

«Ми не допустимо мародерства у цій складній епідеміологічній ситуації», - підкреслила прем’єр-міністр. Вона наголосила, що всі аптеки, які порушуватимуть встановлені вимоги будуть негайно позбавлятися ліцензій без права їхнього повернення.

Прем`єр-міністр доручила Міністерству економіки спільно з Державною інспекцією з контролю за цінами зафіксувати оптові ціни на всі медичні препарати. "Це надзвичайно важливо, щоб Міністерство економіки дало орієнтацію, як для закупівель по імпорту, так і для закупівель на внутрішньому ринку», - відзначила Тимошенко.

За її словами , Мінекономіки та Держінспекція з контролю за цінами мають створити робочу групу для встановлення та фіксації оптових цін на лікарські препарати, а також на медичне обладнання.

Типошенко повідомила, що всі лікарні в Україні безкоштовно будуть забезпечені всіма необхідні першочерговими медичними засоби і обладнанням для лікування та профілактики інфекції грипу.

За її словами, одним із найважливіших напрямків роботи уряду є забезпечення лікувальних закладів, які надають першу допомогу громадянам, усіма необхідними лікарськими засобами у повному обсязі. Прем’єр-міністр нагадала, що уряд прийняв рішення про виділення необхідних коштів для боротьби з проявами епідемії в Україні.

Крім того, Тимошенко доручила Міністерству охорони здоров’я, облдержадміністраціям, Раді Міністрів Криму, міськім владам Києва та Севастополя забезпечити створення додаткових місць у лікарнях та санаторіях для розширення можливостей прийому громадян з вірусними захворюваннями.

"Для голів обласних державних адміністрацій, районних державний адміністрацій, для Ради міністрів Автономної Республіки Крим я зараз прошу сформулювати завдання, яке стосується вивчення всіх резервних можливостей щодо створення додаткових місць для здійснення допомоги людям", - заявила Тимошенко.
До теми:
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Охорона здоров`я»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Якщо народ позбавити його історії, то через покоління він перетвориться на натовп, а ще через покоління ним можна буде управляти ”
Йозеф Геббельс

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.