Аратта - На головну

3 травня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в Україні знаходиться унікальний міст, що пролягає між правим берегом однієї річки. Не вірите? Можете переконатися на власні очі, якщо відвідаєте Кам’янець-Подільську фортецю, що на Хмельниччині. Стара фортеця розташована на скелястому острові, охопленому петлею каньйону річки Смотрич. Таким чином, міст, що веде до фортеці, пролягає між двома точками правого берегу однієї річки. Крім того, ми не знайшли більше прикладів у світі, коли б міст тримався без усіляких підпор, а спирався б тільки на скелі. За однією з гіпотез, цей міст було зведено римлянами ще у II столітті під час походу Траянового війська на Дакію. Нині Кам’янецька фортифікація включена до переліку ЮНЕСКО
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Британці вважають рентген найважливішим винаходом

Світ навколо нас 10073 перегляди

Опубліковано - 5.11.2009 16:11 | Всі новини | Версія для друку

Ford Model T
Ford Model T
Співробітники лондонського Музею науки, що відзначає цього року 100-річний ювілей, організували голосування, за підсумками якого британці обрали 10 найважливіших наукових винаходів людства.

На першому місці в рейтингу опинився рентген - за нього проголосували 10 тисяч з 50 тисяч опитаних.

Саме рентген, на їхню думку, зробив найбільший вплив на минуле, сьогодення і майбутнє людства, адже він уперше дозволив заглянути всередину об'єктів, не порушивши їх структури, і проникнути в людське тіло без проведення операції.

Відкриття та використання рентгенівського випромінювання випередило такі досягнення інженерної думки як будівництво першого локомотива і космічного шатла Аполлон-10.

Британцям було запропоновано вибрати найкращі з досягнень науки, інженерної думки, технології та медицини. Вичерпну інформацію про кожного з поставлених на голосування можна було дізнатися, відвідавши Музей науки.

Трійка лідерів повністю складається з досягнень медицини - слідом за рентгеном йде відкриття властивостей пеніциліну і подвійної спіральної структури ДНК.

Ось як виглядає повний список найважливіших винаходів, на думку британців:

1 - Рентгенівський апарат
2 - Пеніцилін
3 - Подвійна спіраль ДНК
4 - Космічний човник Аполлон-10
5 - Фау-2 (німецька одноступінчата балістична ракета, що з'явилася після війни прототипом для розробки перших балістичних ракет у США, СРСР та інших країнах. Перший в історії об'єкт, що зробив суборбітальний космічний політ)
6 - Перший локомотив Ракета
7 - Комп'ютер Pilot ACE (один із перших побудованих у Великобританії, він дозволив чітко зрозуміти, що комп'ютер володіє потенційно дуже корисними можливостями)
8 - Парова машина
9 - Ford Model T (автомобіль, що випускався Ford Motor Company з 1908-го по 1927-й роки. Зазвичай він розглядається як перший доступний автомобіль, що випускався мільйонами екземплярів)

10 - Електричний телеграф.

Крім того, минулого року в Британській бібліотеці відбулася виставка ексцентричних винаходів вікторіанської епохи, які так і не знайшли практичного застосування в реальному житті.

У 2007 році видання USA Today представило список з 25 винаходів, які змінили життя сучасної людини.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Світ навколо нас»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Минуле корисне тільки в тому сенсі, що вказує нам шляхи та засоби до розвитку”
Генрі Форд

 
Подорожуйте Україною комфортно і без обмежень!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.