Аратта - На головну

18 травня 2024, субота

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- найдовша печера на Україні носить назву «Оптимістична» і знаходиться на Поділлі - це гіпсова печера на глибині 20 м, протяжністю понад 230 км. Вхід до неї розташований поблизу села Королівка Борщівського району Тернопільській області. Це найдовша гіпсова печера у світі і друга за протяжністю, - вона поступається лише Мамонтовій печері в США...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Коли у верхівках влади б’ються - буяє корупція

Захист держави 6417 переглядів

Опубліковано - 17.11.2009 14:09 | Всі новини | Версія для друку

Коли у верхівках влади б’ються - буяє корупція
Коли у верхівках влади б’ються - буяє корупція
Україна знову відзначилася неабияким світовим досягненням - корупцією чиновницької армії. На тлі галасливого базікання політиканів.

Індекс сприйняття корупції за 2009 рік, оприлюднений міжнародною організацією «Транспаренсі Інтернешнел», свідчить, як мовиться у звіті цієї організації, що «корупція залишається серйозним викликом для всіх регіонів світу». Особливо серйозною проблемою є корупція в країнах, де індекс її сприйняття нижчий від коефіцієнта у 5 балів. Серед найбільш проблемних країн щодо корупції у світі є й Україна, в якій, за висновками «Транспаренсі Інтернешнел», «політичний хаос» лише погіршив ситуацію.

У звіті «Транспаренсі Інтернешнел» наголошено, що «політичний хаос в Україні призвів до падіння у 2009 році індексу сприйняття корупції з 2,5 балів у 2008 році до 2,2 бала». Це один із найнижчих показників для України за десятиріччя публікації таких даних.

Міжнародні експерти вважають вирішальною в погіршенні ситуації в Україні «політичну корупцію», яка сприяє й поширенню корупції у приватному секторі, «поряд із високим рівнем терплячості (збайдужіння) щодо корупції серед громадян України».

Низка міжнародних експертів засвідчує особливе посилення «корупції, яка глибоко вкорінена в діловому світі України, особливо в енергетиці». Якраз ця корупція і «темні зв’язки з російськими інтересами» є «причинами особистої ворожнечі» і «заплутують політичну сцену України», вказують аналітики. Чимало міжнародних спостерігачів відзначає, що в Україні «з посиленням бюрократії небачених масштабів набуває хабарництво».

«Транспаренсі Інтернешнел» вважає, що у ситуації, коли в Україні, поряд із байдужістю суспільства, спостерігається послаблення заходів боротьби з корупцією, не доводиться очікувати чогось кращого на майбутнє, окрім «іще похмурішої перспективи» щодо такого ганебного явища в українській державі.

Україна не одна серед задніх

Представники «Транспаренсі Інтернешнел» висловлюють своє занепокоєння тим, що зі 180 країн світу, включених у звіт щодо корупції за 2009 рік, більшість перебуває нижче показника сприйняття корупції у 5 балів із можливих 10 (що вищий бал, то меншою сприймають корупцію в тій чи іншій країні, й навпаки). Особливо небезпечна ситуація зі сприйняттям корупції у таких країнах світу, як Афганістан, Судан чи Ірак. У цих країнах в умовах світової кризи, як стверджується у звіті «Транспаренсі Інтернешнел», чимало міжнародних пакетів допомоги у відновленні економік блокуються саме високою корупцією.

Міжнародні експерти з «Транспаренсі Інтернешнел» відзначають певні успіхи у боротьбі з корупцією в окремих країнах колишнього радянського простору. Речниця «Траспаренсі Інтернешнел» Яна Міттермаєр каже з приводу цього: «Стало фактично сюрпризом, що в деяких країнах колишнього СРСР відзначене поліпшення індексу сприйняття корупції – зокрема, в Казахстані, Грузії, трохи в Росії, і незначні позитивні зрушення в Азербайджані. У цих країнах влада, мабуть, зрозуміла, що антикорупційні заходи виправдовують себе та приваблюють більше іноземних інвестицій».

Зокрема, в Росії, як вважає Міттермаєр, певну позитивну роль відіграв пакет антикорупційних законів президента Дмитра Медведєва, котрий схвалила російська Держдума. Індекс сприйняття корупції в Росії підвищився у 2009 році на одну десяту в порівняні з 2,1 бала у 2008 році.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Захист держави»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Нація або спільнота людей, що не використовуватиме свій інтелект, уважається за тварин, котрі не мають інтелекту взагалі. Таких людей можна використовувати як робочу худобу або матеріал залежно від вибору чи уподобань”
Таємна доктрина так званої «Більдерберзької групи»

 
Відпочинок на схилах Дніпра
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.