Аратта - На головну

28 квітня 2024, неділя

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- Гоголь, зупиняючись у німецьких готелях, підписувався як “Гоголь-українець”. Гоголя не любили в Росії, бо героїчною і красивою показував він Україну, а нерозумною і дикою Московщину. “Киньмо Московщину… Для кого ми працюємо?… Поїдемо до Києва, адже він наш, не їхній”, – писав він у листі до другого українця – Михайла Максимовича, видатного нашого вченого-природознавця, історика, філософа, фольклориста.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Влада США скоротила термін ув’язнення екс-прем’єра України

Правосуддя 9332 перегляди

Опубліковано - 19.11.2009 02:14 | Всі новини | Версія для друку

Влада США скоротила термін ув’язнення екс-прем’єра України
Влада США скоротила термін ув’язнення екс-прем’єра України
Влада США скоротила на 11 місяців 9-річний термін ув’язнення колишньому прем’єр-міністру України Павлу Лазаренку, який відбуває покарання в американській в’язниці за звинуваченням у корупції на Батьківщині.

Відповідне рішення прийняв у середу, 18 листопада суддя окружного суду Чарльз Брейєр, повідомляє AP.

Він пішов на цей крок після того, як минулого року апеляційний суд виправдав українського екс-прем'єра по 6 з 14 пунктів обвинувачення, за якими він був визнаний винним в серпні 2006 року.

"Після мого звільнення, я поїду в Україну і чесно працюватиму, щоб очистити моє ім'я" - заявив Лазаренко через перекладача на суді.

Суддя Брейєр запланованував чергові слухання, щоб визначити розмір реституції, яку Лазаренко повинен сплатити.

Павло Лазаренко очолював уряд України в 1996-97 роках. Він був арештований у США в 1999 році і провів за ґратами в очікуванні процесу близько 4 років.

В червні 2000 року швейцарський суд заочно визнав Лазаренка винним у відмиванні незаконно зароблених грошей і конфіскував з його рахунків 6,5 млн доларів.

У червні 2003 року він був випущений під заставу в 65 мільйонів доларів, а в лютому 2004 року в Сан-Франциско почався процес у його справі. Федеральне журі визнало Лазаренка винним за 29 з 53 пунктів, зокрема, у відмиванні грошей, отриманих злочинним шляхом, шахрайстві і здирництві. Потім суддя Мартін Дженкінс зняв ряд звинувачень, залишивши в силі лише 14 пунктів звинувачувального заключення. Американська прокуратура вимагала ув'язнити Лазаренка на 18 років і примусити його виплатити 66 мільйонів доларів реституції, але 25 серпня 2006 суд виголосив свій вирок: 9 років (108 місяців) ув'язнення та 10 мільйонів доларів.

З урахуванням чотирьох років і чотирьох місяців (52 місяці), проведених Лазаренком під арештом в період попереднього слідства в 1999–2003 роках, йому належало відсидіти у в’язниці чотири роки і вісім місяців (56 місяців).

Восени 2008 року Апеляційний суд розпорядився, щоб колишньому прем`єр-міністру винесли новий вирок у зв`язку зі зняттям 6 звинувачень, в результаті чого Лазаренко може одержати менший термін.

1 жовтня 2008 року екс-прем'єр-міністр України Павло Іванович Лазаренко спільно зі своїм захистом прийняв безпрецедентне рішення - повернутися до пенітенціарної установи США з метою убезпечити своє життя. Таке рішення було прийнято винятково у зв'язку з останніми політичними подіями в Україні, - Лазаренко стали відомі факти, що підтверджують існуючу реальну загрозу його життю.
До теми:
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Правосуддя»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Все, що йде поза рами нації, це або фарисейство людей, що ітернаціональними ідеалами хотіли би прикрити свої змагання до панування одної нації над другою, або хворобливий сентименталізм фантастів, що раді би широкими “вселюдськими” фразами прикрити своє духове відчуження від рідної нації...”
Іван Франко

 
Знайди свою ГАРМОНІЮ!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.