Аратта - На головну

7 травня 2024, вівторок

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в Україні знаходиться унікальний міст, що пролягає між правим берегом однієї річки. Не вірите? Можете переконатися на власні очі, якщо відвідаєте Кам’янець-Подільську фортецю, що на Хмельниччині. Стара фортеця розташована на скелястому острові, охопленому петлею каньйону річки Смотрич. Таким чином, міст, що веде до фортеці, пролягає між двома точками правого берегу однієї річки. Крім того, ми не знайшли більше прикладів у світі, коли б міст тримався без усіляких підпор, а спирався б тільки на скелі. За однією з гіпотез, цей міст було зведено римлянами ще у II столітті під час походу Траянового війська на Дакію. Нині Кам’янецька фортифікація включена до переліку ЮНЕСКО
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Ціна вечері з Ющенком. Смєшко розповів про сфабриковані справи

Скандал 4121 перегляд

Опубліковано - 20.11.2009 15:07 | Всі новини | Версія для друку

А як гарно починалося...
А як гарно починалося...
Колишній голова Служби безпеки України Ігор Смєшко заявляє, що з 2004 року він більш як сім місяців провів на допитах в Генеральній прокуратурі України - у сфабрикованих політичних справах.

Про це Смєшко заявив в інтерв`ю «Лівому берегу».

Він розповів, що у 2004 р., після першого туру президентських виборів, «зібрав своїх заступників, всіх найближчих соратників і сказав: у нас з вами зараз є два варіанти. Перший - подати у відставку. Тоді, звичайно, ми збережемо обличчя, врятуємо погони, але для країни це може закінчитися громадянською війною. Другий - залишитися на місці. Спробувати заблокувати будь-які спроби з двох протистоячих таборів довести країну до кривавого конфлікту. Розуміючи при цьому, що нас у такому разі після виборів проклянуть і переможці, і переможені. Так воно і вийшло. Ми всі як один залишилися. Хоча чудово розуміли: кінець президентських виборів - кінець нашої кар`єри, більше того - початок політично мотивованих переслідувань».

Як відзначив Смєшко, після приходу нової влади його «виживали» з України: «Ви ж пам`ятаєте моє протистояння з генеральним прокурором Святославом Піскуном. Суд довів: всі заяви Піскуна, що мене компрометували, абсолютно неспроможні. Більше того, суд зобов`язав його вибачитися. Що і було зроблено, щоправда - з вуст вже нового генерального прокурора - Олександра Медведька: офіційно, на прес-конференції. А сам Піскун заплатив символічну компенсацію морального збитку - дві гривні. Ці дві гривні у мене досі в офісі лежать...».

За словами Смєшка, мотиви неправдивих звинувачень Піскуна того часу були цілком зрозумілі – «спроба психологічного тиску на мене і сім`ю. Спрямована на те, щоб змусити мене виїхати з країни».

Він розповів, що «майже одразу після звільнення з посади одна із зарубіжних академій запросила мене на кілька років попрацювати там як visiting professor. Вище керівництво країни про це, звичайно, знало. Якби виїхав тоді разом з сім`єю, людям би сказали: втік. У результаті я відмовився і залишився в Україні. Два місяці провів у судах з позовом до чинного генпрокурора України. Виграв обидва судові позови у двох інстанціях».

За словами Смєшка, «за наступні п`ять років, більш як сім місяців (якщо підсумовувати тільки офіційні повістки) провів на допитах в ГПУ - у сфабрикованих політичних справах. Всі вони потім, певна річ, розсипалися. Або були закриті за відсутністю події або складу злочину».
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Скандал»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Якщо народ позбавити його історії, то через покоління він перетвориться на натовп, а ще через покоління ним можна буде управляти ”
Йозеф Геббельс

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.