Аратта - На головну

4 травня 2024, субота

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в селі Лемеші (Чернігівська область) на початку XVIII століття народився хлопчик Олексій Розум. У вільний від випасу корів час, він співав у сільскому церковному хорі, де був помічений, відправлений до Петербургу й згодом став графом Розумовським й вінчаним чоловіком імператриці Елизавети (щоправда без права престолонаслідування). Брат графа Кирило у 18 років (!!!) очолив петербургську академію наук, а згодом ще й став гетьманом Лівобережної України...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


На Гавайї насуваються унікально великі хвилі

Світ навколо нас 9128 переглядів

Опубліковано - 9.12.2009 04:57 | Всі новини | Версія для друку

Хвилі заввишки 15 м спостерігаються на Гавайях раз на десятиліття
Хвилі заввишки 15 м спостерігаються на Гавайях раз на десятиліття
На Гавайські острови з усього світу з’їжджаються тисячі фанатів серфінгу, щоб побачити й спробувати опанувати гігантські хвилі.

У середу, 9 грудня, на островах Мауї, Молокаї та Оаху в південно-східній частині архіпелагу, за прогнозами місцевих синоптиків, мають з’явитися хвилі заввишки 15 м. Однак, за свідченням деяких серфінгістів, такі хвилі на Оаху можна було побачити вже сьогодні.

Спостерігати такі хвилі доводиться доволі рідко – приблизно раз на десятиліття. Попереднього разу на Гавайях вони були у 2004 році. Тоді ж востаннє відбувся й конкурс Quiksilver у пам’ять про відомого гавайського серфінгіста Едді Аїкау, що проводиться серед висококласних майстрів серфінгу, коли хвилі сягають 12 м і вище. До того ж вони мають бути не лише високими, а й гладенькими.

На цьому тижні на Гавайях, за сподіваннями серфінгістів, знову з’являться ідеальні умови для проведення цього конкурсу. Однак катання на таких гігантських хвилях дуже небезпечне, зазначають рятувальники. Задля безпеки відпочивальників у понеділок, 7 грудня, були закриті кілька пляжів у парках відпочинку на північному узбережжі Мауї та Оаху.

Проте затятих фанатів серфінгу великі хвилі не лякають. У вівторок вони демонстрували свою майстерність на хвилях, що вже сягнули заввишки 12 м.
12-метрові хвилі
12-метрові хвилі

Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Світ навколо нас»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Той, хто проявляє жалість до ворога, безжалісний до самого себе”
Френсіс Бекон

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.