Аратта - На головну

27 квітня 2024, субота

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- під час англо-бурської війни (Південна Африка) в 1899-1902 роках, командир одного з загонів бурів українець Юрій Будяк, врятував від розстрілу одного молодого англійського журналіста. Згодом останній допоміг Ю.Будяку вступити до Оксфордського університету. В 1917 році Ю.Будяк працює в уряді Української Народної Республіки. В 1943 році Юрій Будяк помирає в радянському концтаборі. Англійського журналіста звали .... Уїнстон Черчілль....
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Російські державні телеканали втручаються у вибори в Україні

Вибори-2010 6343 перегляди

Опубліковано - 9.12.2009 18:24 | Всі новини | Версія для друку

Російські державні телеканали втручаються у вибори в Україні
Російські державні телеканали втручаються у вибори в Україні
Центральна виборча комісія звернулася до Генеральної прокуратури з приводу наявності на двох каналах іноземного походження, присутніх в українських кабельних мережах, матеріалів, які можна розцінювати як агітацію.

Про це на брифінгу 9 грудня повідомив в. о. голови Національної ради з питань телебачення і радіомовлення Андрій Мирошніченко.

«Ми відповідно до закону проінформували ЦВК про зафіксовані нами під час моніторингу ознаки порушень. А вони звернулися до Генеральної прокуратури. Зокрема, щодо анімаційної програми "Мультличности" на "Первом канале"», - уточнив він.

Нагадаємо, що героями програми «Мультличности» 15 листопада були іграшкові персонажі представників української політичної еліти, учасників виборчого процесу. Нацрада помітила в цьому порушення українського виборчого законодавства і звернулася до ЦВК.

Також пан Мирошніченко, повідомив, що Нацрада розбирається зараз з іншими порушеннями. «Наприклад, антиреклама одного з кандидатів замовлена іншим кандидатом на двох радіостанціях.. Коли почали розбиратися, виявилося, що це йшло в блоках, які не відокремлені як політична реклама», - розповів він. За його словами, Нацрада повідомить обох суб'єктів, які й вирішуватимуть, як розбиратися далі. На думку Андрія Мирошніченка, ситуація може бути об'єктом судового розгляду.

Заступник голови Нацради, голова робочої групи з питань контролю за дотриманням законодавства про вибори Президента Юрій Плаксюк під час засідання Нацради 9 грудня відзвітував колегам, що до Нацради надійшов запит від штабу Юлії Тимошенко щодо порушення однією з телерадіоорганізацій у місті Ровеньки Луганської області правил агітації. Зараз Нацрада з'ясовує це питання. Загалом пан Плаксюк відзначив зменшення кількості ознак порушень.

На думку Андрія Мирошніченка, цьогорічна кампанія не має жорстких порушень в агітаційній частині, водночас ЗМІ знайшли новий формат роботи з кандидатами. «Новини тепер складаються з певного переліку кандидатів. Ми розуміємо, на яких умовах це відбувається, але зафіксувати це неможливо. Але найголовніше - забезпечити рівний доступ, щоб усі гралися за одними правилами», - сказав він.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Вибори-2010»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

...Всяк мусить пізнати свій народ і в народі себе. Чи ти рус?... Будь ним... Чи ти лях?... Ляхом будь. Чи ти німець? Німечествуй. Француз? Французуй. Татарин? Татарствуй. Все добре на своєму місці в своєму образі, і все красно, що чисто, природно, що не є підробкою, не перемішано з чужим по роду...”
Григорій Сковорода

 
Реклама на порталі
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.