Аратта - На головну

1 травня 2024, середа

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в Україні знаходиться унікальний міст, що пролягає між правим берегом однієї річки. Не вірите? Можете переконатися на власні очі, якщо відвідаєте Кам’янець-Подільську фортецю, що на Хмельниччині. Стара фортеця розташована на скелястому острові, охопленому петлею каньйону річки Смотрич. Таким чином, міст, що веде до фортеці, пролягає між двома точками правого берегу однієї річки. Крім того, ми не знайшли більше прикладів у світі, коли б міст тримався без усіляких підпор, а спирався б тільки на скелі. За однією з гіпотез, цей міст було зведено римлянами ще у II столітті під час походу Траянового війська на Дакію. Нині Кам’янецька фортифікація включена до переліку ЮНЕСКО
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Чому європейці побоюються інвестувати в Україну?

Економіка 5661 перегляд

Опубліковано - 10.12.2009 15:57 | Всі новини | Версія для друку

Чому європейці побоюються інвестувати в Україну?
Чому європейці побоюються інвестувати в Україну?
Понад 500 учасників з 19-ти країн світу зібрав Міжнародний інвестиційний форум, що впродовж двох днів проходив у Харкові.

Представники великих компаній та промислових груп Європи та Азії зібралися разом аби ознайомитись з можливостями регіону і конкретними проектами для інвестування. Харківські чиновники закликали іноземців вкладати гроші в розбудову транспортної інфраструктури, житлово-комунальне господарство, будівництво готелів та доріг. Інвестори спочатку уважно слухали, а потім зізналися, що насправді побоюються мати справу з Україною. Мовляв, політика держави і її законодавство – речі непрозорі і не прогнозовані.

Стримуючим фактором для міжнародних інвесторів є нестабільна політична ситуація в Україні, заявив на форумі заступник директора Європейського банку розвитку та реконструкції в Україні Грем Хатчисон. Нову хвилю нестабільності, за його словами, принесуть майбутні президентські вибори. Тим не менш ЄБРР планує і надалі підтримувати Україну, зокрема наступного року організація має намір збільшити інвестиції в країну майже на 400 млн євро. Це означає, що у 2010- му сума вливань перевищить 1 млрд євро. Гроші підуть, зокрема, на програми в галузі енергетики.

«Ми не благодійна організація, а комерційний банк. Тому ми повинні впевнитися, що позичальник фінансово здоровий та життєздатний, а також що він достатньо прозоро обирає своїх контрагентів», – каже Грем Хатчисон.

Україна сама собі шкодить?

Прозорість, стабільність, передбачуваність і верховенство права – чотири кити, на яких має базуватись політика України, – зауважує радник правління Європейської Бізнес Асоціації Хорхе Інтріаго. Інвестори, мовляв, і досі пам'ятають податкові пільги, які раптом скасували, а також намагання українського уряду зобов'язати фармацевтичні фірми продавати ліки за цінами попереднього року.

«Це не ті плани, що були в інвесторів, вони не входили до їхнього бізнес плану. І ми не могли це прийняти. Такі речі завдають шкоди іміджу держави», – заявив Хорхе Інтріаго.

Натомість позитиву і заспокійливих слів від уряду потенційні інвестори не почули. Державні мужі на форум не приїхали. Золоті гори за них іноземцям обіцяли харківські посадовці, адже хто як не місцева влада більше зацікавлена в реалізації багатомільйонних проектів у місті. Забезпечити інвесторам всі умови для роботи, зокрема, пообіцяв заступник міського голови Михайло Фатєєв. Мовляв, ризиків жодних, а гроші вкладати є у що.

«У нашому місті мешкає дуже багато молоді. Тому він особливо привабливий для тих інвесторів, які готові вкладати кошти в розвиток сфери індустрії розваг та послуг, легку промисловість», – заявив Фатєєв.

Попри кризу, цього року компанії з 56-ти держав, за словами Фатєєва, інвестували у Харків понад 400 млн. доларів. Після форуму чиновники сподіваються підписати нові угоди, зокрема на будівництво доріг та готелів, реконструкцію водопровідних мереж та розбудову транспортної інфраструктури.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Економіка»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Коли ти говориш про Господа або Його чесноти, роби це серйозно і з належною повагою”
Джордж Вашінгтон

 
Знайди свою ГАРМОНІЮ!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.