Аратта - На головну

28 квітня 2024, неділя

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- українська мова посіла друге місце в світі за мелодійністю після італійської. Також її визнали третьою найкрасивішою мовою в світі за такими критеріями, як фонетика, лексика, фразеологія та побудова речень після французької та перської мов на мовному конкурсі, що пройшов у Парижі в 1934 році...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


ЦВК затвердила бюлетені для голосування

Вибори-2010 8663 перегляди

Опубліковано - 15.12.2009 21:58 | Всі новини | Версія для друку

ЦВК затвердила бюлетені для голосування
ЦВК затвердила бюлетені для голосування
Центральна виборча комісія затвердила форму і текст виборчого бюлетеня на вибори Президента.

Відповідне рішення було ухвалено на засіданні ЦВК у вівторок.

За затвердження тексту і форми бюлетеня проголосували 9 членів ЦВК із 14 присутніх на засіданні.

Зокрема, ЦВК затвердила форму і текст виборчого бюлетеня для голосування в день виборів 17 січня 2010 року, форму бюлетеня для закордонних виборчих округів, а також форму бюлетеня для повторного голосування.

Виборчі бюлетені для голосування 17 січня друкуватимуться на одному аркуші державною мовою, розмір аркуша становить 200 на 580 мм.

Текст буде надруковано на одній стороні, тон аркуша буде світлим, а кольори друку - сірий і рожевий.

Крім того, на бюлетені будуть нанесені видимі і невидимі захисні фарби, що змінюють свої фізичні характеристики під ультрафіолетовим і інфрачервоним випромінюваннями, графічні захисні елементи, номер виборчої дільниці, нанесений захисною фарбою.

Крім того, ЦВК затвердила друк резервних бюлетенів без вказівки номера виборчої дільниці у розмірі 0,5% від кількості виборців на дільниці, а також друк бюлетенів для спеціальних виборчих округів.

При цьому під час обговорення ЦВК підтримав пропозицію члена комісії Олександра Чупахіна про нумерацію бюлетенів кандидатів в Президенти.

За відповідне рішення проголосували 8 членів ЦВК з 14 присутніх.

Під час обговорення окремі члени ЦВК відзначали, що нумерація кандидатів в Президенти може призвести до того, що виборці не захочуть підтримувати кандидатів під номерами, з якими пов’язані марновірства і забобони.

Зокрема, прізвище прем’єр-міністра Юлії Тимошенко при такій нумерації йтиме під номером 13.

Між тим, заступник голови Центральної виборчої комісії Жанна Усенко-Чорна вважає, що затверджений у виборчих бюлетенях текст загрожує зривом виборів Президента.

Про це вона сказала журналістам.

«Маємо на сьогодні не передбачену законом інформацію в бюлетенях... Невизначеність щодо постанови Центральної виборчої комісії (про затвердження форми і тексту бюлетенів) дійсно ставить під загрозу зриву виготовлення виборчих бюлетенів, і, відповідно, загрожує зривом всіх виборів», - сказала Усенко-Чорна.

За її словами, раніше в бюлетенях ніколи не використовувалася нумерація, і відповідно до закону введення нумерації не може бути передбачене ЦВК.

Відповідно, за її словами, рішення ЦВК може бути оскаржене, і якщо воно буде скасовано тоді, коли друкування бюлетенів в затвердженій формі вже розпочнеться, може просто не вистачити часу на їх передрук.

Як повідомлялося раніше, ЦВК створила комісію для здійснення контролю за виробництвом виборчих бюлетенів для голосування в день виборів Президента і дотриманням вимог зі знищення друкарських форм, технічних відходів, поліграфічного браку.

Вибори Президента призначено на 17 січня 2010 року.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Вибори-2010»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Слово, що йде від серця, проникає в серце”
Нізамі

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.