Аратта - На головну

5 травня 2024, неділя

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в містечку Заліщики (Тернопільська область), після нападу Німеччини на Польщу в 1939 році, деякий час перебував польський уряд. А вже після вступу у війну Радянського Союзу, цей уряд через Румунію евакуюється в Англію, й до 1945 року вважався легітимним урядом Польщі...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Почала працювати “благодійна” фішка Ющенка-Януковича: тисячі українців зустрінуть Новий рік безробітними

Добробут 4347 переглядів

Опубліковано - 16.12.2009 11:59 | Всі новини | Версія для друку

Почала працювати “благодійна” фішка Ющенка-Януковича: тисячі українців зустрінуть Новий рік безробітними
Почала працювати “благодійна” фішка Ющенка-Януковича: тисячі українців зустрінуть Новий рік безробітними
Державна служба зайнятості вчора повідомила про зростання кількості незайнятих громадян, що знаходяться на державному обліку, на 10,4 тис. людей, до 536,7 тис.

Як відзначає видання "Коммерсант-Україна", рівень офіційного безробіття в листопаді підвищився вперше після восьми місяців зниження.

Це перший сплеск безробіття з березня, коли почався тривалий період його зниження: за березень-жовтень кількість безробітних громадян, що знаходяться на обліку в ДСЗ, скоротилася майже удвічі - на 388,2 тис. людей.

Відновлення зростання безробіття в листопаді супроводжувалося скороченням кількості вакансій на 2,1 тис., до 75,4 тис. При цьому якщо в жовтні ДСЗ знайшла роботу 70,3 тис. людей, то в листопаді - всього 44,7 тис. (з початку року - 667,9 тис.).

У прес-службі ДСЗ зростання кількості безробітних вважають незначним та пов’язують з сезонними коливаннями на ринку праці, які спостерігаються в Україні останні десять років і характерні для більшості країн. «У листопаді-грудні ми завжди чекаємо збільшення реєстрації незайнятих громадян, але навесні фіксується зниження їхньої кількості», - сказали в ДСЗ, пояснивши сезонність зростання безробіття завершенням сільськогосподарських, будівельних робіт і курортного сезону.

Як повідомлялося раніше, за даними Держкомстату, кількість зареєстрованих безробітних в цілому по Україні на 1 листопада 2009 року склала 508,4 тис. людей, що на 43,5% менше, ніж на 1 січня 2009 року (900,6 тис. людей).

Від “Аратти”: ми розуміємо, що Держкомстат певною мірою утримався від різких коментарів, посилаючись на так званий сезонний фактор у сфері ринку праці, при тому уримавшись від прогонозування тенденції, яка має спрацювати на ньому у найближчий час. Аби не бути

Між тим, не можна не помітити, що наразі цей сезонний фактор дивним чином співпав із введенням у дію закону про підвищення так званих соціальних стандартів.

Економіка - наука об'єктивна, як і фізика, і математика. Тобто існує незалежно від уподобань політиканів-мільйонерів чи виборів, чи нашого бажання. Очевидно, що незначні сезонні коливання просто накладуться на погіршення фінансового стану багатьох фірм, які нині перебувають у стані хиткої стабільності. Це в свою чергу - матиме прямий наслідок у вигляді скорочення робочих місць. Про що ми неодноразово вже писали.

Як кажуть: процес пішов. Ми лише нагадуємо імена героїв, які його запустили.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Добробут»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Тільки осягнувши минуле, люди будуть здатні на пророцтва, що спрямовані в майбутнє”
Дмитро Волкогонов

 
Реклама на порталі
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.