Аратта - На головну

1 травня 2024, середа

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- Українські дерев`яні церкви були збудовані у символічній формі кораблів та звернуті зі Сходу на Захід. Історично, українські церкви були побудовані з центральним нефом та двома боковими проходами. Це розділення споруди на три частини відповідає трьом догмам, або Божої Священної триєдності: духу, душі, та тілу людини. Багаточислені куполи та шпилі позначають щогли кораблю, а хрести на кожному вістрі розмежовують де бути вітрилам.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Медвепутія по зомбоящику

Імперія «Совок» 6187 переглядів

Опубліковано - 25.12.2009 03:16 | Всі новини | Версія для друку

Лідери Медвепутії - Путін і Медвепутін
Лідери Медвепутії - Путін і Медвепутін
Фінальний тур популярного у багатьох країнах світу конкурсу «Слово року» завершився в Росії. Народним голосуванням в Інтернеті організатори конкурсу обрали слова - індикатори стану суспільства.

У трійці лідерів 2009 року в головній номінації опинилися слова «антикризовий», «зомбоящик», «Медвепутія», повідомляє сайт “Врємя”. У цілому серед переможців переважають негативно забарвлені слова, здебільшого на кризову тематику, відзначають експерти.

Вибори «Слова 2009» проходили на інтернет-порталі «Імхонет» до 15 грудня. Конкурс проходив у чотирьох номінаціях: власне «Слово року», «Вираз року», «словотворчість» (неологізми) і «Словомережа» (слова про Інтернет).

Фразами, що адекватно зобразили стан Росії в 2009 році, відвідувачі сайту визнали вислови «друга хвиля кризи», «міцна кава», «голодотвроче підприємство».

Неологізм року - слово «нехоть», що означає стан, коли нічого не хочеться. Другий рядок у номінації «словотворчість» дісталася «брехламі» (недобросовісна реклама), третє - «нана-технологіям» (передвиборчі подачки).

Переможці серед інтернет-слів - «гуглик» (одиниця популярності в Інтернеті), «френдеж» (механічне розширення списку друзів, «френдів», у соціальних мережах), «вамп`ютер» (комп'ютер по відношенню до людини, що відчуває залежність).
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Імперія «Совок»»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Історія має свою правду, легенда - свою”
Віктор Гюго

 
Відпочинок на схилах Дніпра
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.