Аратта - На головну

28 квітня 2024, неділя

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в Україні знаходиться унікальний міст, що пролягає між правим берегом однієї річки. Не вірите? Можете переконатися на власні очі, якщо відвідаєте Кам’янець-Подільську фортецю, що на Хмельниччині. Стара фортеця розташована на скелястому острові, охопленому петлею каньйону річки Смотрич. Таким чином, міст, що веде до фортеці, пролягає між двома точками правого берегу однієї річки. Крім того, ми не знайшли більше прикладів у світі, коли б міст тримався без усіляких підпор, а спирався б тільки на скелі. За однією з гіпотез, цей міст було зведено римлянами ще у II столітті під час походу Траянового війська на Дакію. Нині Кам’янецька фортифікація включена до переліку ЮНЕСКО
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Епідеміологічна ситуація з грипом не позначилася на показниках смертності

Охорона здоров`я 7159 переглядів

Опубліковано - 3.01.2010 16:35 | Всі новини | Версія для друку

Епідеміологічна ситуація з грипом не позначилася на показниках смертності
Епідеміологічна ситуація з грипом не позначилася на показниках смертності
Епідеміологічна ситуація протягом жовтня-грудня 2009 року не позначилася на показниках смертності в Україні. Про штучність ажіотажу навколо свинячого грипу свідчить і поведінка очільників Всесвітньої організації охорони здоров’я.

Про це напередодні Нового року заявив міністр юстиції Микола Оніщук, посилаючись на оперативні дані органів реєстрації актів цивільного стану.

Так, за оперативними даними, у четвертому кварталі 2009 року в Україні було зареєстровано 149 тисяч 844 смертей.

При цьому протягом першого кварталу в Україні померли 160 тисяч 587 осіб, протягом другого кварталу - 155 тисяч 658 осіб. І тільки протягом літнього третього кварталу кількість зареєстрованих смертей була приблизно на 6 тис. осіб менша, ніж у четвертому кварталі - у липні-вересні в Україні померли 143 тисячі 716 осіб.

У цілому, за словами Оніщука, кількість зареєстрованих смертей у четвертому кварталі 2009 року перевищувала кількість народжень на 36%.

Для порівняння - у першому кварталі смертність перевищувала народжуваність на 52%, у 2-му кварталі - на 43%. У третьому кварталі, коли в Україні було зафіксовано пік народжуваності, кількість смертей перевищила кількість зареєстрованих народжень на 20%.

Згідно з останньою інформацією Міністерства охорони здоров'я, з початку епідемії грипу (29 жовтня), кількість жертв грипу та ГРВІ в Україні, станом на 2 січня 2010 року, склала 759 осіб.
Маргарет Чан зізналася, що до цього часу не зробила щеплення від грипу А/H1N1
Маргарет Чан зізналася, що до цього часу не зробила щеплення від грипу А/H1N1
Гендиректор ВООЗ зізналася, що ще не зробила щеплення від грипу А/H1N1

Генеральний директор Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ) Маргарет Чан зізналася, що поки що не зробила щеплення від вірусу грипу А/H1N1, який забрав життя понад 11,5 тисячі людей по всьому світу.

Як повідомляє AFP, Чан пообіцяла обов'язково отримати свою дозу вакцини. "Я попросила свою медичну службу дізнатися, де я можу зробити щеплення", - сказала вона журналістам, додавши, що тільки-но повернулася з поїздки. За словами гендиректора ВООЗ, багато хто з її підлеглих вже зробили щеплення.

Зазначимо, що за останні місяці від грипу А/H1N1 вже були щеплені президент США Барак Обама, його дружина Мішель і дочки Саша і Малія, президент Франції Ніколя Саркозі, міністр охорони здоров'я Сербії Томіца Мілосавлевіч, прем'єр-міністр Угорщини Гордон Байнаї, а також члени урядів багатьох європейських країн.

Число випадків захворювання на грип А/H1N1 зі смертельним результатом у світі, за даними ВООЗ на 18 грудня, склало 11 тисяч 516 осіб. Випадки зараження свинячим грипом підтверджені більш ніж у 208 країнах і територіях.

За даними ВООЗ, активність вірусу вже досягла піку і йде на спад в більшій частині Північної півкулі. Однак у деяких районах Центральної і Східної Європи, а також Західній, Південній і Середній Азії, які зіткнулися з вірусом пізніше за інші регіони, захворюваність на свинячий грип зростає.

Як повідомлялося, в листопаді керівник Міжнародної місії Всесвітньої організації охорони здоров'я Юкка Пуккіла заявив, що захворювання на грип вірусу А/H1N1 в більшості випадків протікає без серйозних ускладнень.
До теми:
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Охорона здоров`я»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Тільки осягнувши минуле, люди будуть здатні на пророцтва, що спрямовані в майбутнє”
Дмитро Волкогонов

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.