Аратта - На головну

25 квітня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в Україні знаходиться унікальний міст, що пролягає між правим берегом однієї річки. Не вірите? Можете переконатися на власні очі, якщо відвідаєте Кам’янець-Подільську фортецю, що на Хмельниччині. Стара фортеця розташована на скелястому острові, охопленому петлею каньйону річки Смотрич. Таким чином, міст, що веде до фортеці, пролягає між двома точками правого берегу однієї річки. Крім того, ми не знайшли більше прикладів у світі, коли б міст тримався без усіляких підпор, а спирався б тільки на скелі. За однією з гіпотез, цей міст було зведено римлянами ще у II столітті під час походу Траянового війська на Дакію. Нині Кам’янецька фортифікація включена до переліку ЮНЕСКО
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


«Червона калина» виходить на патрулювання

Захист держави 8204 перегляди

Опубліковано - 12.09.2006 22:28 | Всі новини | Версія для друку

«Червона калина» виходить на патрулювання
«Червона калина» виходить на патрулювання
Ідея відновити добровільні народні дружини з’явилася під час помаранчевої революції. Нову громадську організацію назвали «Червона калина».

Ідея створення нового громадського формування належить профспілці військових та співробітників силових структур і громадській організації «Антикримінальний вибір». Ініціатори розповідають - перші добровільні формування з’явилися два роки тому.

Олег Удовченко, начальник Штабу ГО «Червона калина»:
- Виникла необхідність в організації підрозділу з функціями ДНД. З числа революційних мас створили загони не воєнізовані, а добровільні з міцних людей, які можуть присікти хуліганські дії.

Сергій Луценко, член ГО «Антикримінальний вибір»:
- Такі особи працюють за угодами з ППС, а по-друге, виконують захист і охорону громадських кордонів на масових заходах. Через що у людей не виникають сумніви щодо цих формувань.

Керівники новоствореної всеукраїнської громадської організації виключають будь-яку упередженість.

Олег Новиков, керівник Всеукраїнської ГО «Антикримінальний вибір»:
- Кожна сторона намагається знайти політичний підтекст. Сьогодні зібралися ті, хто багато років відслужив в органах міліції. Але вони служили, хтось за часів Кравченко, хтось - Білоконя. Політичний підтекст? Думаю, немає. Швидше за все, це благі цілі – підтримка громадського порядку.

Перші патрулі добровільних народних дружин з’явилися у п’ятдесятих роках минулого століття. Вони забезпечували порядок на вулицях, а також проводили профілактичну роботу.

Проте добровільні дружини не завжди себе виправдовували, хоча і були обов’язковими. З одного боку кожен мав відпрацювати певну кількість годин, з іншого – дружинники не мали спеціальної підготовки.

Ретельного відбору також не було. Відповідно, час від часу самі ж так звані добровольці порушували порядок.

Поступово народні дружини зникли. А з незалежністю про таке формування взагалі забули. Тільки п’ятнадцять років потому про неї знову згадали.

Вадим Махницький, голова профспілки військових та співробітників силових структур:
- Чому вона розпалася або самоліквідувалась? Швидше за все, її вважали пережитком радянських часів. По-друге, в період незалежності ця структура не зовсім вписалася в концепцію незалежності. Але за 15 років альтернативи не було створено. Зараз я не хочу сказати, що міліція не справляється з обов'язками, але я думаю, за 15 років будь-хто погодиться, пасивна роль на те правове беззаконня на вулицях. Виникає об'єктивна необхідність, яка могла б привертати громадян.

Олексій Міленін, голова комітету сприяння боротьби з корупцією та оргзлочинністю:
- Якщо і створювати подібні формування - більш професійно. Це означає, що вона не має бути громадською, але вона, безумовно, має спиратися на людей, які або працювали в МВС, СБУ. Тобто люди, які знають оперативно розшукову діяльність, юридично підготовлені.

На створення альтернативи ДНД люди реагують с посмішкою. Дехто добре пам’ятає часи, коли після роботи одягав на руку червону пов’язку і виконував свій громадський обов’язок.

В кількох областях вулиці вже патрулюють добровольці новоствореної організації. По всій Україні робота закипить, як тільки оформлять необхідні документи. Після цього активістам пошиють одяг та видадуть спецзасоби: гумові кийки та сльозогінний газ.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Захист держави»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Причина того, що важко керувати народом, полягає в тому, що народ освічується і в ньому багато розумних ”
Лаоцзи

 
Знайди свою ГАРМОНІЮ!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.