Аратта - На головну

27 квітня 2024, субота

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в місті Батурин (Чернігівська область) 5 листопада 1702 року у генерального писаря Пилипа Орлика народився син Григор. Згодом вони будуть змушені покинути Україну. Пилип Орлик буде гетьманувати понад тридцять років, але більша частина його гетьманства пройде в еміграції. Григор Орлик стане визначним державним і військовим діячем Франції, генералом і довіреною особою короля Людовіка XV, отримає графський титул і велику кількість європейських нагород. В 1747 році Г.Орлик одружиться на Луїзі-Олені де Брюн де Дентельвіль і стане володарем значних земель у Франції. Під Парижем він буде мати замок. В середині ХХ ст. на землях, що колись належали Григору Орлику буде побудований міжнародний аеропорт “Орлі”...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Кажуть, що НЛО виявилося космічним камінцем

У світі науки 5744 перегляди

Опубліковано - 13.01.2010 15:58 | Всі новини | Версія для друку

Кажуть, що НЛО виявилося космічним камінцем
Кажуть, що НЛО виявилося космічним камінцем
Астероїд 2010 AL30, виявлення якого два дні тому викликало ажіотаж серед астрономів через його незвичайну орбіту, благополучно минув Землю, розминувшись з нею на відстані 130 тисяч кілометрів.

Астероїд 2010 AL30 був виявлений 10 січня за допомогою телескопів на експериментальному майданчику Лабораторії Лінкольна (США, штат Нью-Мексико).

Увагу вчених привернуло те, що він рухається по орбіті, яка практично збігається з орбітою Землі. У результаті вчені висунули гіпотезу, що це може бути не природне небесне тіло, а "забутий" космічний апарат.

Відповідно до розрахунків, опублікованих на сайті Центру малих планет Міжнародного астрономічного союзу в понеділок ввечері, астероїд у середу, близько 12:48 за Гринвічем (14:48 за Києвом), повинен був зблизитися з Землею на мінімальну відстань - 128 тисяч кілометрів, приблизно втричі ближче Місяця.

Як повідомляють російські астрономи, розрахунки виявилися не зовсім точними: астероїд наблизився до Землі на найменшу відстань у середу вранці - о 8:45. У момент зближення за астероїдом стежив один з радарів NASA, призначений для спостереження за космічними об'єктами - радар Голдстоун. За попередніми даними, гіпотеза про штучне походження 2010 AL30 не підтверджується.

"Період обертання дорівнює періоду обертання Землі навколо Сонця. Дивна орбіта, спочатку думали, що це штучний об'єкт, який-небудь розгінний щабель, але це не підтвердилося, тому що 15-метровий об'єкт - це навряд чи", - заявив російський астроном Леонід Єленін . Він додав, що зараз йде обробка луна-сигналу, отриманого Голдстоуном. За її підсумками можна буде точніше судити про форму об'єкта, а значить і зрозуміти його природу.

Виявлення 2010 AL30 знову спровокувало дискусії про те, що наявних засобів стеження за астероїдами і кометами недостатньо для того, щоб захистити Землю від можливого зіткнення.

Раніше вчені передбачили, що в 2036 році можливе зіткнення з астероїдом 2004 MN4, який отримав назву Апофіс, що призведе до перетворення в пустелю території, що приблизно така, як Франція. У зв'язку з цим керівництво Роскосмосу найближчим часом обговорить проект запобігання падінню на Землю Апофіса.
До теми:
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «У світі науки»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Минулі покоління лишили нам не так розв`язання проблем, як самі проблеми”
Сенека

 
Реклама на порталі
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.