Аратта - На головну

26 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в Україні знаходиться унікальний міст, що пролягає між правим берегом однієї річки. Не вірите? Можете переконатися на власні очі, якщо відвідаєте Кам’янець-Подільську фортецю, що на Хмельниччині. Стара фортеця розташована на скелястому острові, охопленому петлею каньйону річки Смотрич. Таким чином, міст, що веде до фортеці, пролягає між двома точками правого берегу однієї річки. Крім того, ми не знайшли більше прикладів у світі, коли б міст тримався без усіляких підпор, а спирався б тільки на скелі. За однією з гіпотез, цей міст було зведено римлянами ще у II столітті під час походу Траянового війська на Дакію. Нині Кам’янецька фортифікація включена до переліку ЮНЕСКО
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Перший – пішов!

Довкілля Регіон: Івано-Франківська область 9643 перегляди

Опубліковано - 22.01.2010 02:27 | Всі новини | Версія для друку

Перший – пішов!
Перший – пішов!
21 січня 2010 р., рівно о 16 годині 30 хвилин, перший ешелон, який складається з 6 цистерн по 50 тонн меланжу в кожній, вибув з військових складів ракетного палива Західного оперативного командування Сухопутних військ Збройних сил України, що розташовані поблизу селища Ценжів на Івано-Франківщині.

У першій відправці взяли участь Координатор проектів ОБСЄ в Україні Посол Любомир Копай, заступник проектного менеджера з меланжу в Секретаріаті ОБСЄ Антон Мартинюк, співробітник з координації проектів в Секретаріаті ОБСЄ Леонід Калашник, національний співробітник з проектів ОБСЄ Олександр Савельєв, заступник командувача Західним оперативним командуванням з логістики – начальник логістики оперативного командування генерал-майор Сергій Ніколаєв, голова Івано-Франківської ОДА Микола Палійчук, повідомив наш портал підполковник Тарас Грень із Західного інформаційного центру Міністерства оборони України.

- Я хочу сказати, що для мене сьогодні свято, - зазначив Любомир Копай. - Свято через те, що сьогодні з Ценжева поїде перший поїзд з меланжем. І це перший поїзд з західної України. Завдяки тому, що наш проект буде втілюватись в життя, значно підвищиться безпека всієї області.

- Така кількість меланжу, яка залишилась у нас після розпаду Радянського Союзу, нам не потрібна, - зазначив генерал-майор Сергій Ніколаєв. - Але він залишився і ми мусили його зберігати. Щороку одна військова частина, яка зберігала меланж, «з’їдала» з нашого бюджету від 7 до 12 мільйонів гривень. Це багато. Тому ми дуже задоволені тим, що меланж покидає Україну.

- Питання вивезення меланжу було актуальне упродовж декількох останніх років, - додав Микола Палійчук. - Я дякую Міністерству оборони України за те, що тепер почались роботи з вивезення меланжу. І хоча надзвичайних подій, пов’язаних із зберіганням меланжу не було, слава Богу, що ми не стали чекати їх, а почали роботи з вивезення.

Тепер військовослужбовці очікують на повернення цистерн, щоб знову залити їх меланжем та відправити його на переробку.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Довкілля»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Бог, що створив світ і все, що в ньому, бувши Господом неба і землі, не в рукотворних храмах живе ”
Діяння апостолів, 17, 24

 
Подорожуйте Україною комфортно і без обмежень!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.