Аратта - На головну

6 травня 2024, понеділок

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- серед найдавніших та найважливіших символів Великоднього яйця (писанки) є символ Сонця. Найпростішим зображенням Сонця є коло з промінням або без нього. На Великодніх яйцях, незалежно від релігії, що існують на Україні, також зображено восьмиконечну зірку, що в минулому була символом Сонця. Свастика (сварга, свастя), або як її називали “нерівний хрест” або “гусячі шийки”, в язичницькі часи була символом Сонця. В ті часи, вважалося, що яйце було талісманом, що мав значну силу, оскільки воно захищало власника від хвороб, невдач або злого ока. Символічна сила Великоднього яйця пояснювалася не лише тим, що воно захищало власника від злого, але й тим, що воно захищало людей та зберігало людський рід.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Україна четверта в світі за пусками космічних ракет

Технології 6050 переглядів

Опубліковано - 22.01.2010 15:28 | Всі новини | Версія для друку

Україна четверта в світі за пусками космічних ракет
Україна четверта в світі за пусками космічних ракет
За загальною кількістю ракет-носіїв, запущених у космос у 2009 році, ракети українського виробництва посіли четверте місце в світі - після Росії, США, Франції і нарівні з Китаєм.

Про це повідомляє Національне космічне агентство України (НКАУ).

У повідомленні НКАУ наголошується, що в минулому 2009 році з 16 закордонних космодромів стартували 78 ракет-носіїв (РН) космічного призначення: 74 запуски були успішними, 1 запуск частково-успішним, 3 - аварійними.

Кількість запущених у 2009 році ракет-носіїв збільшилася в порівнянні з попереднім роком на 9. У результаті запусків ракет-носіїв у 2009 році на навколоземну орбіту було виведено 123 космічних апарати - на 19 супутників більше, ніж у 2008 році.

Разом з тим, носії української розробки стартували шість разів. Всі запуски завершилися успішно.

Зокрема, з російського космодрому Плесецьк в Архангельській області успішно стартувала ракета-носій Циклон-3 з космічним апаратом Коронас-Фотон, масою 1885 кг., призначеним для досліджень Сонця.

Крім того, 26 лютого з космодрому Байконур відбувся запуск ракети-носія Зеніт-3SLБ за програмою Наземний старт компанії Міжнародні космічні послуги (SIS) з канадським космічним апаратом Telstar 11N.

20 квітня 2009 компанія Sea Launch запустила з плавучої платформи італійський космічний апарат Sicral-1B за допомогою ракети-носія Зеніт-3SL.

22 червня з Байконура відбувся успішний запуск ракети-носія Зеніт-3SLБ за програмою Наземний старт з малазійським космічним апаратом Measat-1R.

29 липня з Байконура проведено запуск конверсійної ракети-носія Дніпро, яка вивела на орбіту шість космічних апаратів ОАЕ, Великобританії, Іспанії та США. А 30 листопада з Байконура відбувся успішний запуск ракети-носія Зеніт-3SLБ за програмою Наземний старт з американським космічним апаратом Intelsat-1.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Технології»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Рабом є лише той, кого НЕ печуть кайдани”
Павло ШТЕПА

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.