Аратта - На головну

2 травня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- серед найдавніших та найважливіших символів Великоднього яйця (писанки) є символ Сонця. Найпростішим зображенням Сонця є коло з промінням або без нього. На Великодніх яйцях, незалежно від релігії, що існують на Україні, також зображено восьмиконечну зірку, що в минулому була символом Сонця. Свастика (сварга, свастя), або як її називали “нерівний хрест” або “гусячі шийки”, в язичницькі часи була символом Сонця. В ті часи, вважалося, що яйце було талісманом, що мав значну силу, оскільки воно захищало власника від хвороб, невдач або злого ока. Символічна сила Великоднього яйця пояснювалася не лише тим, що воно захищало власника від злого, але й тим, що воно захищало людей та зберігало людський рід.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


ЦВК офіційно оприлюднила результати першого туру виборів і призначила другий

Вибори-2010 6252 перегляди

Опубліковано - 25.01.2010 18:44 | Всі новини | Версія для друку

ЦВК офіційно оприлюднила результати першого туру виборів і призначила другий
ЦВК офіційно оприлюднила результати першого туру виборів і призначила другий
Центральна виборча комісія призначила другий тур виборів президента України на 7 лютого.

Таке рішення було прийнято на засіданні ЦВК у понеділок. За нього одноголосно проголосували всі 14 членів Центрвиборчкому.

У другому турі виборів візьмуть участь кандидати в президенти лідер Партії регіонів Віктор Янукович і прем'єр-міністр Юлія Тимошенко.

У засіданні ЦВК оголошено перерву, після якого комісія планує затвердити форму і текст бюлетеня для голосування у другому турі.

Сьогодні ж, 25 січня, ЦВК оприлюднила офіційні результати першого туру виборів президента України. За підрахунком 100% оригіналів протоколів, 35,32% виборців проголосували за Януковича, 25,05% - за Тимошенко.

При цьому 13,05% виборців проголосували за кандидата в Президенти Сергія Тігіпка, 6,96% - за Арсенія Яценюка, 5,45% - за Віктора Ющенка, 3,54% - за Петра Симоненка, 2,35% - за Володимира Литвина , 1,43% - за Олега Тягнибока, 1,20% - за Анатолія Гриценка, 0,41% - за Інну Богословську, 0,38% - за Олександра Мороза, 0,22% - за Юрія Костенка, 0,19% - за Людмилу Супрун, 0,16% - за Василя Прітивсіха, 0,14% - за Олександра Пабата, 0,12% - за Сергія Ратушняка, 0,06% - за Михайла Бродського, 0,03% - Олега Рябоконя.

У Центральній виборчій комісії України висловили сподівання, що ситуація навколо поліграфкомбінату Україна не вплине на друкування виборчих бюлетенів для голосування в другому турі виборів Президента.

Зокрема, про це заявив заступник голови Центрвиборчкому Андрій Магера. "ЦВК співпрацювала, співпрацює і співпрацюватиме з тим керівництвом комбінату, яке в установленому порядку призначене. У нас немає якогось свого інтересу в цьому питанні, нам важливо, щоб виборчі бюлетені були виготовлені вчасно, щоб виборчі бюлетені ми могли розвезти по окружних виборчих комісіям, щоб до повторного голосування ми змогли підготуватися і щоб не було жодних збоїв, щоб наш план виготовлення і доставки не було зірвано ", - сказав Магера.

За його словами, друкування виборчих бюлетенів розпочнеться після того, як ЦВК своєю постановою призначить другий тур голосування на виборах президента, а також після того, як буде затверджено форму і текст виборчих бюлетенів.

Відповідаючи на запитання журналістів, чи можливо, щоб виборчі бюлетені для голосування в другому турі були надруковані на іншому підприємстві, а не на поліграфкомбінаті Україна, Магера сказав: "Виключати не можна нічого, але я все ж таки сподіваюся, що те замовлення, яке буде з боку Центральної виборчої комісії, буде виконане на поліграфкомбінаті Україна в повному обсязі, своєчасно та в термін ".

За словами Магери, питання про заміну комбінату зараз не стоїть . Також він повідомив, що вже є папір, на якому будуть друкуватися виборчі бюлетені.

У числі іншого, Магера зазначив, що комбінат Україна є режимним об'єктом і достатньо захищений для друку виборчих бюлетенів. Відповідаючи на запитання щодо заяв представників Партії регіонів про можливий друк додаткових 1,5 млн. бюлетенів, заступник голови ЦВК сказав: "Я не вірю в такі можливості, з огляду на те, що підприємство є режимним, є досить багато засобів контролю за самими працівниками, за бюлетенями, за всією продукцією, яка виготовляється на поліграфкомбінаті Україна ".

Разом з тим, він зазначив, що не володіє повністю інформацією щодо рівня безпеки на поліграфкомбінаті Україна. За його словами, статус режимного об'єкту покладає додаткову відповідальність на працівників поліграфкомбінату.
До теми:
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Вибори-2010»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Історія вчить лише тому, що вона ніколи нічому не навчила народи”
Георг Гегель

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.