Аратта - На головну

18 травня 2024, субота

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- під час англо-бурської війни (Південна Африка) в 1899-1902 роках, командир одного з загонів бурів українець Юрій Будяк, врятував від розстрілу одного молодого англійського журналіста. Згодом останній допоміг Ю.Будяку вступити до Оксфордського університету. В 1917 році Ю.Будяк працює в уряді Української Народної Республіки. В 1943 році Юрій Будяк помирає в радянському концтаборі. Англійського журналіста звали .... Уїнстон Черчілль....
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Українська оборонна промисловість процвітає. Попри кризу

Економіка 5933 перегляди

Опубліковано - 2.02.2010 17:07 | Всі новини | Версія для друку

БТР-4 українського виробництва
БТР-4 українського виробництва
Незважаючи на кризу, 2009 рік був вельми успішнішим для оборонної промисловості України. Минулого року виробництво в ОПК зросло майже на 60%. Майже все пішло на експорт.

Серед лідерів виробництва була авіаційна, суднобудівна галузі та підприємства з виготовлення озброєння й військової техніки. Минулого року експорт продукції українського оборонно-промислового комплексу зріс у півтора рази. Україна активно торгувала літаками, ракетами й кораблями з півсотнею країн. І все це у кризовий рік світової економіки.

Провідний експерт військових програм центру ім. Разумкова Олексій Мельник каже, що це все через реальну відповідність ціни та якості української продукції ОПК. Водночас експерт зауважив: брак достатнього бюджетного фінансування призвів до того, що армія не може закупити вітчизняну техніку і зброю в достатній кількості.

«Світова хвиля переозброєння»

Однак директор Центру досліджень армії, конверсії та роззброєння Валентин Бадрак упевнений, що такий попит на українську продукцію ОПК зумовлений «світовою хвилею переозброєння» та незрозумілою ситуацією з доларом: «Команда українських спецекспортерів має відпрацьовані механізми й може гнучко реагувати на всі замовлення ринку. Можна констатувати, що 2009 був роком найбільших замовлень».

Бадрак прогнозує, що 2010 року пріоритетними ринками для української військової техніки та зброї буде Південно-Східна Азія, Близький Схід, країни Африки. Однак держави ЄС не особливо охоче купуватимуть в України продукцію ОПК. Однак з цими країнами будуть укладатися принципово важливі політичні контракти зі співпраці у військовій галузі, зазначив експерт.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Економіка»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Мале знання віддаляє від Бога, велике - приводить до Нього знову ”
Ф. Бекон, англійський філософ

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.