Аратта - На головну

7 травня 2024, вівторок

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- найдовша печера на Україні носить назву «Оптимістична» і знаходиться на Поділлі - це гіпсова печера на глибині 20 м, протяжністю понад 230 км. Вхід до неї розташований поблизу села Королівка Борщівського району Тернопільській області. Це найдовша гіпсова печера у світі і друга за протяжністю, - вона поступається лише Мамонтовій печері в США...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Схильність до самогубства передається спадково

Охорона здоров`я 9173 перегляди

Опубліковано - 3.02.2010 02:47 | Всі новини | Версія для друку

Схильність до самогубства передається спадково
Схильність до самогубства передається спадково
Група науковців провела дослідження, результати якого підтверджують роль спадкових факторів у формуванні суїцидальної поведінки.

Суїцидальна поведінка обумовлена генетичними факторами, повідомляє The Daily Telegraph. До такого висновку дійшла група дослідників під керівництвом Мартіна Колі (Martin Kohli), який є співробітником Інституту психіатрії товариства Макса Планка (Max Planck Institute of Psychiatry) в Мюнхені, Німеччина, а також Інституту геноміки людини Джона Хассмана (John P. Hussman Institute for Human Genomics) в Майямі, США. Звіт про дослідження опублікований в журналі Archives of General Psychiatry.

Вчені спробували знайти генетичні фактори, що обумовлюють розвиток великого депресивного розладу і суїцидальної поведінки. Для цього вони вивчали різні варіанти гена NTRK2, що кодує рецептор нейротрофічного фактора мозку - білка, який відповідає за формування і активність нервових клітин.

Дослідники проаналізували геном 394 пацієнтів з депресією, 113 з яких намагалися вчинити самогубство. Отримані дані вони порівняли із спадковою інформацією 366 здорових добровольців. Крім того, було проведено контрольне дослідження за участю 744 німців і 921 афро-американця, з яких, відповідно, 152 і 119 осіб здійснювали спроби самогубства.

Вчені з'ясували, що носії трьох "небезпечних" мутацій гена NTRK2 намагалися вчинити самогубство в середньому в 4,5 рази частіше, ніж пацієнти, в геномі яких містилися нормальні варіанти цього гена. За словами авторів, результати дослідження підтверджують роль спадкових факторів у формуванні суїцидальної поведінки, пише Медпортал.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Охорона здоров`я»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Коли ти говориш про Господа або Його чесноти, роби це серйозно і з належною повагою”
Джордж Вашінгтон

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.