Аратта - На головну

5 травня 2024, неділя

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- під час англо-бурської війни (Південна Африка) в 1899-1902 роках, командир одного з загонів бурів українець Юрій Будяк, врятував від розстрілу одного молодого англійського журналіста. Згодом останній допоміг Ю.Будяку вступити до Оксфордського університету. В 1917 році Ю.Будяк працює в уряді Української Народної Республіки. В 1943 році Юрій Будяк помирає в радянському концтаборі. Англійського журналіста звали .... Уїнстон Черчілль....
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Як виявилося, гарант підписав фальсифікат від Януковича через ризики

Влада 3466 переглядів

Опубліковано - 4.02.2010 16:16 | Всі новини | Версія для друку

Як виявилося, гарант підписав фальсифікат від Януковича через ризики
Як виявилося, гарант підписав фальсифікат від Януковича через ризики
Прес-секретар Президента України Ірина Ванникова на брифінгу для представників ЗМІ повідомила позицію Глави держави стосовно підписання ним змін до Закону України про вибори Президента України:

«Президент України неодноразово наголошував, що в Україні має бути продовжена традиція цивілізованого і мирного формування влади – коли результати виборів визначаються винятково через волевиявлення громадян.

Будь-які сценарії зриву виборів мають бути упереджені.

Глава держави послідовно звертав увагу на недосконалість закону про вибори Президента України, що могло б спровокувати фальсифікації у ході виборчого процесу. Також Глава держави подавав свій варіант Закону про вибори Президента, який не був підтриманий. Нині склалася ситуація, коли вибори Президента опинилися під загрозою зриву. Тому Президент України Віктор Ющенко підписав зміни до Закону про вибори Президента (прийняті українським парламентом), розуміючи його недосконалість, щоби гарантувати право кожного громадянина висловити свою позицію в день виборів відповідно до Конституції.


Зокрема, Закон створював підстави для зриву виборів через неявку членів виборчих комісій на засідання у день голосування.

Адже норма цього Закону про правочинність засідання комісії за умови присутності на засіданні не менше 2/3 (двох третин) її членів створює загрозливу ситуацію, коли виборчі дільниці не будуть відкриті для голосування – унаслідок умисної неявки членів комісії від одного з кандидатів.

Окрім того, можливе затягування у визначенні результатів виборів – через відмову представників одного з кандидатів у комісіях підписувати протоколи підрахунку голосів та встановлення результатів голосування на виборчому окрузі.

Зважаючи і на ці ризики, Президент України прийняв рішення підписати ухвалені Верховною Радою України зміни до виборчого законодавства.

Зокрема, поправки до закону забезпечують механізм реагування на відсутність кворуму виборчих комісій та захисту чесного і прозорого процесу голосування. А відтак, у громадян буде можливість проголосувати, а у виборчих комісій – встановити результати виборів.

Разом із тим, підписуючи цей Закон, Президент враховує існування також і небезпеки недопуску на виборчі дільниці членів виборчих комісій від кандидатів у Президенти – про що заявляють представники цих кандидатів і правоохоронних органів.

Саме тому Президент України звертається до офіційних спостерігачів, представників засобів масової інформації із закликом звернути особливу увагу на забезпечення вільної і безперешкодної участі усіх членів виборчих комісій у їх засіданнях.

Про всі факти порушень мають негайно повідомлятися правоохоронні органи».
До теми:
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Влада»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Рабом є лише той, кого НЕ печуть кайдани”
Павло ШТЕПА

 
Відпочинок на схилах Дніпра
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.