Аратта - На головну

2 травня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в Україні знаходиться унікальний міст, що пролягає між правим берегом однієї річки. Не вірите? Можете переконатися на власні очі, якщо відвідаєте Кам’янець-Подільську фортецю, що на Хмельниччині. Стара фортеця розташована на скелястому острові, охопленому петлею каньйону річки Смотрич. Таким чином, міст, що веде до фортеці, пролягає між двома точками правого берегу однієї річки. Крім того, ми не знайшли більше прикладів у світі, коли б міст тримався без усіляких підпор, а спирався б тільки на скелі. За однією з гіпотез, цей міст було зведено римлянами ще у II столітті під час походу Траянового війська на Дакію. Нині Кам’янецька фортифікація включена до переліку ЮНЕСКО
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Європа стурбована новою редакцією виборчого законодавства

Світ навколо нас 4257 переглядів

Опубліковано - 4.02.2010 16:59 | Всі новини | Версія для друку

Європа стурбована новою редакцією виборчого законодавства
Європа стурбована новою редакцією виборчого законодавства
Зміни до виборчого закону, внесені напередодні голосування, не мають бути застосовані у неділю.

Таку думку в інтерв’ю «Німецькій хвилі» висловила доповідач Парламентської асамблеї Ради Європи по Україні Ренате Вольвенд.

Ренате Вольвенд висловила очікування, що внесені до закону про вибори президента зміни на практиці не будуть застосовані. Адже у такий стислий термін, який залишився до голосування, провести належну роз’яснювальну роботу серед усіх пересічних співробітників виборчих комісій, на думку Вольвенд, неможливо.

«Я очікую на зустріч з представниками Центральної виборчої комісії, аби запитати їх: як вони збираються належним чином роз’яснити законодавчі зміни на місцях? Я спробую пояснити, що прийняті в останній момент зміни не можна застосовувати. У мене є побоювання, що через законодавчий безлад українські суди стануть найбільш завантаженими судами в Європі», - сказала доповідач Ради Європи, відлітаючи до Києва.

«Треба йти голосувати»

Попри всі правові чвари напередодні голосування, Ренате Вольвенд закликала українців у неділю у будь-якому разі прийти на виборчі дільниці.

Це єдине, що громадяни можуть зробити для подальшої демократизації своєї країни, переконана парламентарій з Ліхтенштейна.

«Я сподіваюсь, що голосування пройде так, як і в першому турі, а саме: чесно, вільно і прозоро. Маю надію, що зрештою вирішальним буде саме слово виборця, яке він скаже на виборчих дільницях», - наголосила Вольвенд.

На думку доповідачки ПАРЄ, новообраний президент має докласти зусиль, аби з України було у найближчому майбутньому знято моніторинг Ради Європи.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Світ навколо нас»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Такого безладу ніде немає. Треба, щоб сюди прийшли піночети й навели порядок. Бо в Україні жити соромно. Країна, де не діють закони. Це не демократія, а суцільна вакханалія. У нас безнадійно втрачений етично-моральний стрижень”
Іван Марчук

 
Подорожуйте Україною комфортно і без обмежень!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.