Аратта - На головну

30 квітня 2024, вівторок

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- гетьман Петро Дорошенко останні двадцять років свого довгого й бурхливого життя прожив у почесному засланні в Росії. Був Вятським воєводою. Отримав від російського царя в маленькому містечку Яропольче (Волоколамський повіт поблизу Москви) помістя - 1000 дворів і пенсію в 1000 карбованців. Там же він і помер 9 листопада 1698 року, де і був похований. Був тричі одружений, мав двох дочок і трьох синів. Його правнучкою, по лінії останнього шлюбу з Агафією Єропкиною, була .... дружина Олександра Пушкіна – Наталя Гончарова...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Хроніки вільного вибору. Міжнародні спостерігачі побачили проблеми з арифметикою

Вибори-2010 5085 переглядів

Опубліковано - 7.02.2010 19:25 | Всі новини | Версія для друку

Хроніки вільного вибору. Міжнародні спостерігачі побачили проблеми з арифметикою
Хроніки вільного вибору. Міжнародні спостерігачі побачили проблеми з арифметикою
Міжнародні спостерігачі фіксують значні порушення на виборчих дільницях у Київській області.

Про це йдеться в коментарі спостерігача від Міжнародної організації «За справедливі вибори» Сергія Мірзоєва.

Зокрема, за словами спостерігача, особливо його турбує можливість махінацій з виборчими бюлетенями через значне збільшення їх кількості на виборчих дільницях порівняно з кількістю виборців у списках.

«Разом з моїм колегою - міжнародним спостерігачем др.. Міхаелем Гребе з Німеччини, ми відвідали доволі багато дільниць у Київській області, - розповів Мірзоєв. - Перше, що ми виявили, це те, що кількість бюлетенів на деяких дільницях більша, ніж кількість виборців, внесених до списків голосування. Це відмічено, перш за все, в окрузі №98 Броварського району на дільницях №59 і №60. Нагадаю, відповідно до вимог чинного закону про вибори Президента України, це серйозне порушення. Адже кількість бюлетенів не може перевищувати кількість виборців більше ніж на 0,5%».

За словах Мірзоєва, «попри те, що ми звернули увагу керівництва дільниць на порушення, реакція, наприклад, керівництва виборчої дільниці №60 була наступною: ми, мовляв, виключати зайві бюлетені не будемо, але після закінчення голосування, після 20.00, перелічимо. Хотілося б сподіватися, що так буде. Якщо ж так не буде, то ми, на жаль, можемо фіксувати серйозний відступ від норм виборчого закону, принаймні, на дільницях №59 і №60 округу №98 Броварського району».

За його словами, така ж ситуація спостерігалася на спецдільницях у виправних колоніях. Так, на дільниці №59 кількість бюлетенів більша на 18%, на спецдільницях №28 – більш ніж на 17%, на спецдільниці №53 – більш як 8%.

«Ми хотіли б наголосити, що це, на жаль, не поодинокі факти. Це – тенденція, яка характерна для багатьох дільниць у Київській області. Сподіваємося, що ці факти не стануть перешкодою для коректного підбиття підсумків голосування, інакше, якщо ж цього не буде враховано виборчими комісіями, ми б запропонували результати цих дільниць і голосування на них поставити під контроль і звернути на них увагу», - сказав спостерігач від Міжнародної організації «За справедливі вибори».
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Вибори-2010»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Кількатисячолітня безперервна традиція густонаселеної Пра-України... дає сучасним українцям доказ непорушності володіння своєю землею упродовж тисячоліть. Треба визволитися від змови істориків.”
Юрій Липа

 
Подорожуйте Україною комфортно і без обмежень!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.