Аратта - На головну

6 травня 2024, понеділок

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в Україні знаходиться унікальний міст, що пролягає між правим берегом однієї річки. Не вірите? Можете переконатися на власні очі, якщо відвідаєте Кам’янець-Подільську фортецю, що на Хмельниччині. Стара фортеця розташована на скелястому острові, охопленому петлею каньйону річки Смотрич. Таким чином, міст, що веде до фортеці, пролягає між двома точками правого берегу однієї річки. Крім того, ми не знайшли більше прикладів у світі, коли б міст тримався без усіляких підпор, а спирався б тільки на скелі. За однією з гіпотез, цей міст було зведено римлянами ще у II столітті під час походу Траянового війська на Дакію. Нині Кам’янецька фортифікація включена до переліку ЮНЕСКО
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Космос може позбавити киян громадського транспорту

Добробут 4479 переглядів

Опубліковано - 9.02.2010 12:48 | Всі новини | Версія для друку

Космос може позбавити киян громадського транспорту
Космос може позбавити киян громадського транспорту
Київські водії автобусів та тролейбусів мають намір страйкувати через невиплати зарплати з жовтня минулого року. У деяких автопарках вже звільнилися десятки людей, пише газета “Сєгодня”.

Як розповів виданню один з членів профспілки автотранспорту, вже готовий план страйку, який підтримали практично всі парки. Якщо він здійсниться, заблоковано буде все місто.

У тролейбусному парку № 2 робітники провели збори, на яких виставили керівництву Київпастрансу свої вимоги, пише видання.

"Протокол зборів скерували директору нашого парку і гендиректору Київпастрансу Миколі Ламбуцькому. Якщо наші питання не вирішать протягом 30 днів, будемо страйкувати", - розповів водій Олександр Корнієнко.

За його словами, в депо востаннє виплатили по 110 грн. за листопад.

"Ставка у нас максимум 2300 гривень, адже всі доплати і премії з нас зняли. Хочуть ще, щоб ми самі, без кондукторів, продавали талони", - розповідає Олександр.

За словами водія автобусного парку № 6, за півтора місяці з парку звільнилися 20 осіб. Водії самі купують деталі, а кілька автобусів взагалі не можуть виїхати на рейс через те, що немає коліс.

У Київпастрансі заявили, що знають про наміри співробітників, пише видання.

"Ми знаємо про критичні настрої наших працівників. В основному їх викликано заборгованостями по зарплатах. Але днями ми її всю погасимо: місто виділило гроші на покриття різниці за перевезення пільговиків. Що стосується страйку, то на нього транспортники за законом не мають права", - сказав директор Київпастрансу Микола Ламбуцький.

За його словами, такі затримки із зарплати виникають регулярно. Причина в тому, що міська влада погано розраховуються за пільговиків, пише видання.

Як раніше повідомляли ЗМІ, у жовтні комунальне підприємство Київпастранс отримало звання найгіршого роботодавця України.

Цей статус підприємство отримало в результаті опитування, яке проводив Національний форум профспілок України за наступними критеріями: незаконні звільнення, невиплати зарплат, примусові відпустки за свій рахунок, скорочення робочого тижня, незадовільні умови праці.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Добробут»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Ніколи не виживе той народ, котрий сприймає свою історію очима сусідів”
Фрідріх Ніцше

 
Знайди свою ГАРМОНІЮ!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.