Аратта - На головну

4 травня 2024, субота

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в Україні знаходиться унікальний міст, що пролягає між правим берегом однієї річки. Не вірите? Можете переконатися на власні очі, якщо відвідаєте Кам’янець-Подільську фортецю, що на Хмельниччині. Стара фортеця розташована на скелястому острові, охопленому петлею каньйону річки Смотрич. Таким чином, міст, що веде до фортеці, пролягає між двома точками правого берегу однієї річки. Крім того, ми не знайшли більше прикладів у світі, коли б міст тримався без усіляких підпор, а спирався б тільки на скелі. За однією з гіпотез, цей міст було зведено римлянами ще у II столітті під час походу Траянового війська на Дакію. Нині Кам’янецька фортифікація включена до переліку ЮНЕСКО
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Розроблено флеш-накопичувач розміром з поштову марку

Технології 5661 перегляд

Опубліковано - 12.02.2010 04:30 | Всі новини | Версія для друку

Чіпи NAND флеш-пам’яті, що використовуються в сучасних SSD-дисках
Чіпи NAND флеш-пам’яті, що використовуються в сучасних SSD-дисках
Наукова група, що складається з фахівців Toshiba і співробітників токійського університету Кейо (Keio University) розробила нову технологію, що дозволяє зменшити розміри твердотільних накопичувачів на 90 відсотків.

Дослідникам, на чолі з професором Тадахіро Курода (Tadahiro Kuroda), також вдалося добитися зниження споживання енергії на 70 відсотків в порівнянні з сучасними моделями, пише Crunchgear.

Використання нової технології дозволить виготовити твердотільний накопичувач (Solid State Drive, SSD-диск) обсягом 1 терабайт, розміри якого не будуть перевищувати розміри поштової марки. Саме такі розміри мають прототипи, розроблені науковою групою.

Нові SSD-диски складаються з 128 чіпів NAND флеш-пам'яті і чіпа-контролера. Вони здатні передавати дані зі швидкістю 2 гігабіта на секунду і засновані на принципі ближніх магнітних сигналів (short-range magnetic signal). За словами дослідників, цей спосіб передачі даних призводить до істотного зниження виробничих витрат у порівнянні з традиційними способами з'єднання NAND-чіпів.

SSD-диски застосовуються в ноутбуках, нетбуках, інтернет-та ігрових консолях. Для порівняння, розміри SSD-диска Toshiba THNS512GG8BB об'ємом 512 гігабайт, анонсованого в грудні 2008 року, не набагато перевищують розміри пачки сигарет (форм-фактор 2,5").

Науковці очікують, що готові рішення на базі нової технології з'являться на ринку в 2012 році.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Технології»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Світ відповідав розмірам людини,
І людина була мірилом всіх речей”

Михайло Волошин

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.