Аратта - На головну

5 травня 2024, неділя

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в місті Батурин (Чернігівська область) 5 листопада 1702 року у генерального писаря Пилипа Орлика народився син Григор. Згодом вони будуть змушені покинути Україну. Пилип Орлик буде гетьманувати понад тридцять років, але більша частина його гетьманства пройде в еміграції. Григор Орлик стане визначним державним і військовим діячем Франції, генералом і довіреною особою короля Людовіка XV, отримає графський титул і велику кількість європейських нагород. В 1747 році Г.Орлик одружиться на Луїзі-Олені де Брюн де Дентельвіль і стане володарем значних земель у Франції. Під Парижем він буде мати замок. В середині ХХ ст. на землях, що колись належали Григору Орлику буде побудований міжнародний аеропорт “Орлі”...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Коаліційні пристрасті. Регіонали знову запланували шоу під куполом?

Влада 3699 переглядів

Опубліковано - 16.02.2010 19:09 | Всі новини | Версія для друку

Коаліційні пристрасті. Регіонали знову запланували шоу під куполом?
Коаліційні пристрасті. Регіонали знову запланували шоу під куполом?
Сьогодні Президент Віктор Ющенко підписав Закон “Про Регламент Верховної Ради України”, на що бурхливо і специфічно відреагували у фракції Партії регіонів.

"Перше питання, яке виникне завтра, після підписання Закону "Про Регламент Верховної Ради України", це наявність 226 голосів у тієї коаліції, яка є. Якщо немає 226 голосів, то спікер Володимир Литвин повинен оголосити, що коаліції сьогодні не існує. Після цього почнеться відлік часу - два місяці для створення нової коаліції", - заявив заступник голови фракції ПР Олександр Єфремов, повідомила прес-служба.

"Фракцію Партії регіонів не лякає формула, по якій коаліцію повинні створювати фракції, і в неї повинні входити не менше 226 народних депутатів. Це абсолютно правильна формула, яка визначає, що в сесійному залі має бути більшість, яка в змозі приймати рішення", - підкреслив він.

"Робота без більшості - це неконструктивне, це неперспективно", - резюмував депутат-регіонал.

Як завжди, регіонал припустився, так би мовити, агітаційного тлумачення норм права, яку одразу ж помітили його колеги.

"Перш, ніж заявляти про те, що нині у Верховній Раді немає коаліції, окремим представникам Партії регіонів, зокрема, таким, як Олександр Єфремов, варто було б почитати Конституцію України", — прокоментував цю заяву депутат Верховної Ради від Громадянського руху «Народна самооборона» Юрій Гримчак. — "Адже Основний закон нашої держави зафіксував один із основоположних принципів Римського права — закон не має зворотної сили… І якщо Єфремова так вже хвилює наявність 226 підписів під коаліційною угодою, то нехай піклується про те, як регіонали будуть їх збирати, коли захочуть створити нову коаліцію у подарунок Вікторові Януковичу".

"Насправді регіонали чудово розуміють, що нині, порівняно з минулим тижнем, вони не наблизилися, а, навпаки, віддалилися від формування нової парламентської більшості. А заяви їх представників, що демонструють цілковите правове невігластво головної опори Януковича, є скоріше не психічною атакою на супротивника, а елементом політичної істерики. І мине вона тільки тоді, коли в Партії регіонів "проФФесори" зрозуміють, що ми живемо не в державі, де президент і цар, і батюшка, а в парламентсько-президентській республіці, де уряд формує коаліція депутатських фракцій Верховної Ради України, а не група з учорашніх "бригадирчиків", що нині уявили себе господарями країни», — додав Гримчак.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Влада»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Якщо знаєш себе і супротивника, то завжди виграватимеш. Якщо знаєш себе, але не знаєш супротивника - один раз переможеш, всі інші - програєш. Якщо не знаєш ні себе, ні його - завжди програватимеш”
Цзу Дзинь

 
Реклама на порталі
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.