Аратта - На головну

30 квітня 2024, вівторок

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- найдовший духовий музичний інструмент в світі - це трембіта, — конічна дерев’яна труба без бокових отворів. ЇЇ довжина може досягати чотирьох метрів. Діапазон трембіти — дві з половиною октави. Її звуки чутно більш ніж за десять кілометрів. Цей традиційний для жителів українських Карпат інструмент і досі використовується. Трембітарі сповіщають горян про важливі події. Якщо Ви включите до програми своєї подорожі один з фестивалів краю, то обов’язково познайомитеся з незвичайним інструментом.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Справа Гонгадзе. Нардеп Гримчак запитав Президента Ющенка про його честь

Політика 4310 переглядів

Опубліковано - 18.02.2010 13:03 | Всі новини | Версія для друку

Справа Гонгадзе. Нардеп Гримчак запитав Президента Ющенка про його честь
Справа Гонгадзе. Нардеп Гримчак запитав Президента Ющенка про його честь
Депутат Верховної Ради від Громадянського руху “Народна самооборона” Юрій Гримчак підготував депутатський запит до Президента України Віктора Ющенка щодо результатів розслідування кримінальної справи по вбивству журналіста Георгія Гонгадзе.

Про це повідомила прес-служба.

"12 листопада минулого року під час зустрічі з виборцями в Кременчуці Полтавської області Ви заявили, що у кримінальній справі про вбивство журналіста Георгія Гонгадзе не залишилось більше темних плям, слідству вже майже все відомо, і тому найближчим часом Ви зможете розповісти все про вбивство журналіста широкій громадськості. Тоді Ви говорили, що у цій кримінальній справі з’явились нові покази, які дав основний свідок — затриманий правоохоронцями генерал Олексій Пукач". - нагадує Гримчак Президенту Віктору Ющенку його публічну обіцянку.

Гримчак зазначає, що тоді, після арешту Пукача, Президент Ющенко безапеляційно заявляв, що арештований дає покази і високі чиновні особи будуть притягнуті до відповідальності. "ЗМІ в ті дні активно цитували Ваші слова: "Прийде час притягти до відповідальності всіх небожителів (які проходять у справі)... переконаний, що найближчим часом слідство поставить крапку в цьому питанні... ми маємо ключові показання, залишилася формальна справа". - нагадує Гримчак.

Між тим минуло більше трьох місяців, а ні від Президента, ні від ГПУ громадськість так і не почула імена замовників звірячого вбивства журналіста, яке сколихнуло всю Україну. "З часу Вашої заяви минуло вже більше трьох місяців, але ніякої нової інформації з Ваших уст про розкриття справи Гонгадзе, нажаль, так і не пролунало". - наголошує Гримчак.

Гримчак нагадує Президенту Ющенку, що з моменту скоєння убивства Гонгадзе минуло більше дев'яти років. П'ять років тому зі сцени Майдану Ющенко публічно заявляв, що розкриття убивства журналіста є справою його честі.

"Пане Президенте, оскільки Ваша каденція вже завершується, то чи не маєте Ви бажання виконати хоча б одну обіцянку народу України з того довгого переліку, який лунав від вас на Майдані? Оскільки Ви не раз заявляли, що слідство вже вийшло на фінішну пряму, то скажіть же нарешті — хто замовники вбивства журналіста Георгія Гонгадзе? І що ж конкретно нового і важливого стало відомо слідчим від генерала Пукача по цій справі?" - публічно запитує Гримчак Президента Ющенка.

Замість післямови. Ми б були раді помилитися, але з'явилася підозра, що арешт Пукача і вся показова публічна активність ГПУ навколо цієї події були лише піар-фішкою одного з кандидатів у Президенти.

Ми підозрюємо, що зараз, після закінчення виборів, а надто - у разі, якщо Президентом стане Віктор Янукович, розслідування буде зупинено, а справу поховано у архівах ГПУ.

Ми підозрюємо, що команда Януковича, як і колись команда Леоніда Кучми зробить усе можливе, аби замовники, оганізатори та підбурювачі убивства Гонгадзе ніколи не були віддані правосуддю. Адже, не даремно ми не почули від кандидата у Президенти Януковича жодного слова на цю тему.

Ми нагадуємо, що безкарність організаторів цього убивства буде означати тільки одне - за часів перебування Януковича на Банковій, якщо таке відбудеться, свобода слова існуватиме виключно у агітаційних гаслах його піарщиків. І не більше.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Політика»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Немає більш вірної ознаки поганого устрою міст, ніж велика кількість в них юристів і лікарів ”
Платон

 
Реклама на порталі
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.