Аратта - На головну

26 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- гетьман Петро Дорошенко останні двадцять років свого довгого й бурхливого життя прожив у почесному засланні в Росії. Був Вятським воєводою. Отримав від російського царя в маленькому містечку Яропольче (Волоколамський повіт поблизу Москви) помістя - 1000 дворів і пенсію в 1000 карбованців. Там же він і помер 9 листопада 1698 року, де і був похований. Був тричі одружений, мав двох дочок і трьох синів. Його правнучкою, по лінії останнього шлюбу з Агафією Єропкиною, була .... дружина Олександра Пушкіна – Наталя Гончарова...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Вибух у луганській лікарні: балон, що вибухнув, не був наповнений медичним киснем

Надзвичайна подія Регіон: Луганська область 8802 перегляди

Опубліковано - 18.02.2010 17:07 | Всі новини | Версія для друку

Вибух у луганській лікарні: балон, що вибухнув, не був наповнений медичним киснем
Вибух у луганській лікарні: балон, що вибухнув, не був наповнений медичним киснем
Балон, який вибухнув 18 січня в лікарні Луганська, був наповнений не медичним киснем, а сумішшю газів. Крім того, за висновками експертів, до трагедії в лікарні № 7 призвела ціла низка причин.

Про це повідомили в Інформаційному центрі Держгірпромнагляду, посилаючись на висновки експертів.

Зокрема встановлено, що персонал не навчений роботі з балонами зі стисненим та зрідженим газами; газові балони в лікарні зберігалися не в певному місці; в установі не діяв відомчий контроль за дотриманням працівниками технологічних процесів з використання балонів зі стисненим та зрідженим газами.

Щоб запобігти подібній трагедії в майбутньому, Держгірпромнагляд провів перевірки лікарень і станцій, на яких наповнюють кисневі балони. Виявилося, що грубі порушення в медичних установах - системні явища. Провівши 1288 перевірок, інспектори вилучили майже 800 балонів з киснем, які були в приміщеннях лікарень (подібне порушення призвело до численних жертв у Луганській лікарні), а експлуатацію ще близько 2,5 тис. довелося тимчасово зупинити через порушення правил безпечної експлуатації, інформували у Держгірпромнагляді.

Всього фахівцями Комітету виявлено 9 тис. 225 порушень вимог нормативно-правових актів з охорони праці. До адміністративної відповідальності притягнуто 808 працівників, з них 284 - керівники лікувальних закладів.

Під час перевірок станцій, які наповнюють балони киснем, виявилося, що на території України лише 24 станції мають відповідні ліцензії, що гарантують якість медичного кисню.

Держгірпромнагляд вирішив посилити вимоги до використання стисненого і зрідженого кисню. При виявленні порушень Комітет буде вживати відповідних заходів, аж до анулювання дозволу на виконання робіт, пов'язаних з наповненням балонів.

Нагадаємо, 6 лютого народний депутат від Партії регіонів Олександр Єфремов поставив під сумнів висновки експертизи щодо причин вибуху в лікарні № 7 Луганська, який забрав життя 16 людей.

18 січня в лікарні № 7 в Луганську стався вибух, в результаті чого були зруйновані будівельні конструкції з 5-го по 3-й поверх. Загинуло 16 людей.

Експерти заявили, що причиною вибуху стали балони з киснем.
До теми:
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Надзвичайна подія»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Коли ми не знаємо собі ціни, то чого ми варті?”
Микола Левицький

 
Відпочинок на схилах Дніпра
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.