Аратта - На головну

2 травня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в містечку Глухів (Сумська область) 12 травня 1870 року, поширилися звістка, що їх знаменитому земляку Артемію Яковичу Терещенко, відомому цукрозаводчику та меценату височайшим указом надано потомственне дворянство. Сини згодом гідно продовжували його справу. А от численні онуки, вже стали прикладати свої здібності в інших іпостасях. Михайло Іванович Терещенко був міністром фінансів та закордонних справ в уряді О.Керенського; Федір Федорович Терещенко був талановитим авіаконструктором, вельми високо цінувався Жуковським, й літаки його конструкцій були прийняті на озброєння російською армією в І Світовій війні...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Коаліційні пристрасті. У НУ-НС думають, що далі

Влада 3323 перегляди

Опубліковано - 22.02.2010 13:39 | Всі новини | Версія для друку

Коаліційні пристрасті. У НУ-НС думають, що далі
Коаліційні пристрасті. У НУ-НС думають, що далі
Депутат НУ-НС Давид Жванія допускає розпад коаліції з БЮТ і вступ його фракції в коаліцію з Партією регіонів і Блоком Литвина.

Такому варіанту він надає перевагу перед перевиборами Верховної Ради, сказав він в інтерв'ю "Комсомольськой правдє в Украінє" у минулу п'ятницю.

Так, на запитання, чи готова його фракція розпорядитися своєю "золотою акцією", тобто вирішальним словом у коаліційних переговорах, Жванія зазначив:

"У НУ-НС існують кілька течій: перша - це люди зачаровані чи заручники дій (прем'єра Юлії) Тимошенко. І вона вже запропонувала їм бути окремими "тушками" у її майбутньому списку. Вони погодяться, що Тимошенко буде монополістом опозиції, хоча, ймовірно, і не розуміють її ідеології".

"Друге - це ті депутати, які прийматимуть рішення, відбудуться перевибори Верховної Ради чи ні. І їм потрібно виробити єдину думку, чітку програму: на яких умовах ми можемо прийняти інші формати коаліції і вести коаліційні переговори", - заявив "нунсівець".

"Лише консолідувавшись, фракція НУ-НС зможе ефективно розпорядитися своєю "золотою акцією", - підкреслив він.

На уточнююче запитання, чи має він на увазі переговори з Партією регіонів, Жванія відповів: "І Блоком Литвина".

"А ось із комуністами ми завжди були по різні боки барикади, тому з ними переговори не вели і не будемо. І крапка", - запевнив він.

"Якою буде ймовірний формат цієї нової коаліції, я не знаю. Говорити про те, що ми можемо влитися в ПР, - абсурдно. Янукович - президент, і він буде займатися своєю роботою, ідеологією, а ми будемо вибудовувати свою ідеологію. Але нам, звісно, доведеться шукати компроміси, консенсуси", - упевнений Жванія.

За його словами, "якщо нинішня коаліція розвалиться і фракція НУ-НС прийме рішення вступати в переговорний процес із ПР і Блоком Литвина, то в першу чергу будемо говорити про те, що ми не входимо в конституційну змову і ніколи в неї не ввійдемо".

"Ми не будемо формувати коаліцію з метою перекроїти Конституцію. Це важливо для суспільства", - заявив Жванія.

"По-друге, якщо вже ми сформуємо виконавчу владу, потрібно буде приймати реальні антикризові заходи, бо далі затягувати ситуацію і говорити про те, що нічого не відбувається, не можна", - додав він.

"Повторюся: якщо стане питання - перевибори чи нова коаліція, я стану на сторону нової більшості. Країна втомилася від популізму, їй потрібні реформи і політична стабільність", - заявив Жванія.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Влада»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Історія вчить лише тому, що вона ніколи нічому не навчила народи”
Георг Гегель

 
Реклама на порталі
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.