Аратта - На головну

7 травня 2024, вівторок

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- у 1919-1920 роках Кам`янець-Подільський ненадовго став державним центром України - останньою столицею УНР. Сюди перемістилися Директорія та Уряд УНР. В місті постав Комітет охорони Республіки. Однак у 1920 році Червона армія розгромила війська УНР.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Коаліційні пристрасті. Нардепи все ще дивуються правовій культурі Литвина

Влада 3577 переглядів

Опубліковано - 22.02.2010 14:23 | Всі новини | Версія для друку

Коаліційні пристрасті. Нардепи все ще дивуються правовій культурі Литвина
Коаліційні пристрасті. Нардепи все ще дивуються правовій культурі Литвина
Народний депутат України Юрій Гримчак висловив подив щодо незграбних спроб спікера Парламенту Володимира Литвина ревізувати статус діючої коаліції.

«В Україні є лише один орган, якому, згідно з Основним законом держави, надано право трактувати закони – це Конституційний суд України. Якщо спікер парламенту Володимир Литвин вирішив піти шляхом Олександра Мороза й підіграти Віктору Януковичу в його намірі розвалити чинну коаліцію депутатських фракцій, то про це слід було б прямо заявити народним депутатам України й оголосити про рішення його блоку вийти з нинішньої більшості, а не займатися самовільним трактуванням Закону про регламент» - сказав Гримчак, повідомила прес-служба.

Гримчак підкреслив, що «навіть школярі знають, що закон у будь-якій цивілізованій державі не має зворотної сили (винятки застосовуються лише у випадку набуття чинності новими нормами Карного та інших кодексів у частині пом‘якшення покарань), а тому вимагати від коаліції її повторного оформлення – це те ж саме, що ревізувати Конституцію держави».

«Можливо, Литвину здалося, що посада спікера для нього - занадто важке покарання? У такому випадку є інша регламентна норма, яка дозволяє Голові Верховної Ради написати заяву про складення повноважень й попросити народних депутатів підтримати її голосуванням», - нагадав Гримчак.

«A коли ж новому претенденту на роль Олександра Мороза так закортіло поуправлятися у юриспруденції, то вже краще було б зайнятися проблемами свого виборчого блоку. Адже після виходу з його складу Трудової партії України так званий «Блок Литвина» складається лише з однієї політичної сили – Народної партії. А це вже суперечить вимогам Закону про вибори…», - зауважив Гримчак.

«Взагалі ситуацію, в якій зараз опинився Литвин, можна охарактеризувати словами: «Коли у хаті стіни потріскалися, слід їх ремонтувати, а не підкладати вибухівку під весь будинок», - сказав нардеп.

«Зрештою, якщо спікер настільки незадоволений Парламентом, у якому працює, то його «полікують» дострокові вибори до вищого законодавчого органу країни. Нехай цього «потрібного» народ вилікує ще й від депутатського статусу, як вже вилікував від президентських амбіцій», - резюмував Гримчак.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Влада»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Історія має свою правду, легенда - свою”
Віктор Гюго

 
Реклама на порталі
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.