Аратта - На головну

4 травня 2024, субота

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- гетьман Петро Дорошенко останні двадцять років свого довгого й бурхливого життя прожив у почесному засланні в Росії. Був Вятським воєводою. Отримав від російського царя в маленькому містечку Яропольче (Волоколамський повіт поблизу Москви) помістя - 1000 дворів і пенсію в 1000 карбованців. Там же він і помер 9 листопада 1698 року, де і був похований. Був тричі одружений, мав двох дочок і трьох синів. Його правнучкою, по лінії останнього шлюбу з Агафією Єропкиною, була .... дружина Олександра Пушкіна – Наталя Гончарова...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Ан-148 почав виконувати рейси до Європи

Економіка 5363 перегляди

Опубліковано - 25.02.2010 02:58 | Всі новини | Версія для друку

Ан-148
Ан-148
У лютому регіональний реактивний літак Ан-148, що літає під прапором «Аеросвіт», почав виконувати рейси до Європи.

Як повідомила прес-служба ДП «Антонов», перші з польотів відбулися за маршрутом Київ–Варшава–Київ.

Можливість виконувати такі польоти забезпечена завдяки сучасному бортовому радіоелектронному обладнанню літака і підтверджена під час сертифікаційних випробувань Ан-148. «Ан-148 – це, по суті, літаючий комп`ютер. Він відповідає усім сучасним і перспективним нормам льотної придатності і безпеки польотів. Зокрема, літак успішно пройшов цикл випробувань у системі точної зональної навігації P-RNAV, довівши тим самим здатність літати у зонах європейських аеропортів з необхідною точністю», - відзначає президент – генеральний конструктор ДП «Антонов» Дмитро Ківа.

Випробування за польотами у системі точної зональної навігації P-RNAV, які є необхідною частиною сертифікаційних випробувань згідно з європейськими нормами льотної придатності, виконувалися Ан-148 у діючих зонах P-RNAV аеродромів Гельсінкі (Фінляндія) і Берген (Норвегія) за термінальними процедурами цих аеродромів.

Найближчим часом очікується розширення міжнародної мережі маршрутів польотів Ан-148.

Як повідомлялося раніше, 2 червня 2009 р. авіакомпанія «Аеросвіт» почала виконувати регулярні польоти першим літаком Ан-148 за маршрутом Київ–Харків–Київ.

Регіональний реактивний літак нового покоління Ан-148 13 грудня 2009 р. виконав перший міжнародний комерційний рейс за маршрутом Одеса-Москва (Шереметєво) під прапором авіакомпанії «Аеросвіт». У Росії українсько-російський літак Ан-148 здійснив перший комерційний рейс за маршрутом Санкт-Петербург – Москва також у грудні 2009 р.

Довідка. Ан-148 - регіональний близькомагістральний літак, розрахований на комфортне перевезення 68 пасажирів. Дальність польоту становить 3,5 тис. кілометрів, крейсерська швидкість - 800-870 км/год. Особливістю цього типу повітряних суден є високе розміщення двигунів, що дозволяє літаку виконувати зльоти і посадки навіть на аеродромах з низькою якістю покриття. Сучасне бортове обладнання робить можливим посадку машини за складних метеорологічних і нічних умов. Літак спроектовано київським АНТК ім. Антонова, у програмі виробництва задіяні завод "Авіант" в Україні і "Воронезьке акціонерне літакобудівне товариство" в Росії.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Економіка»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Коли я ознайомився з партіями марксистів, соціалістів, лібералів та демократів, то за спиною кожної з них я побачив хитрий писок жида”
Іван Франко

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.