Аратта - На головну

27 квітня 2024, субота

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в Україні знаходиться унікальний міст, що пролягає між правим берегом однієї річки. Не вірите? Можете переконатися на власні очі, якщо відвідаєте Кам’янець-Подільську фортецю, що на Хмельниччині. Стара фортеця розташована на скелястому острові, охопленому петлею каньйону річки Смотрич. Таким чином, міст, що веде до фортеці, пролягає між двома точками правого берегу однієї річки. Крім того, ми не знайшли більше прикладів у світі, коли б міст тримався без усіляких підпор, а спирався б тільки на скелі. За однією з гіпотез, цей міст було зведено римлянами ще у II столітті під час походу Траянового війська на Дакію. Нині Кам’янецька фортифікація включена до переліку ЮНЕСКО
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Космос знищує унікальний ботсад

Добробут 4113 переглядів

Опубліковано - 1.03.2010 11:21 | Всі новини | Версія для друку

Космос знищує унікальний ботсад
Космос знищує унікальний ботсад
У Києві на Печерську побудують офісно-торговельний і розважальний комплекс за рахунок території Національного ботанічного саду ім. Н.Гришка.

Таке рішення прийнято на пленарному засіданні Київради 26 лютого.

Згідно з рішенням, ТОВ «Янтра» виділено земельну ділянку загальною площею 0,87 га, зокрема в межах червоних ліній (території вулиць і доріг - ред.) - 0,54 га на вул. Мічуріна, 56 у Печерському районі для будівництва офісно-торговельно-розважального комплексу з підземним паркінгом, а також благоустрою території з наземним паркінгом.

Ділянка виділена під забудову у зв’язку з переходом права власності на майно відповідно до договору купівлі-продажу від 21 лютого 1995 року.

До проекту рішення з даного питання додані зауваження управління правової експертизи проектів рішень і розпоряджень Київради, в яких містяться рекомендації направити цей проект на доопрацювання у зв’язку з рядом допущених порушень.
Так, частина території площею 0,13 га, що відводиться ТОВ «Янтра», знаходиться в користуванні Національного ботанічного саду ім. Н.Гришка НАН України і відноситься до об’єктів природно-заповідного фонду. При цьому згоди ботсаду на вилучення з його користування цієї ділянки немає.

«Даний проект рішення Київради підготовлений з порушенням норм законодавства і порушує права та інтереси Національного ботанічного саду ім. Гришка НАН України», - йдеться в зауваженнях.

Проте, за прийняття даного рішення проголосували 72 депутати Київради, включаючи фракцію Партії регіонів, які входять у промерську більшість. Фракції блоку Віталія Кличка і БЮТ на засіданні Київради 26 лютого до прийняття всіх земельних рішень залишили сесійний зал.

Нагадаємо, раніше в БЮТ заявляли, що на сесії Київради промерська більшість має намір віддати під забудову землі Національного ботанічного саду, що на Печерську.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Добробут»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Рабом є лише той, кого НЕ печуть кайдани”
Павло ШТЕПА

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.