Аратта - На головну

7 травня 2024, вівторок

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в містечку Глухів (Сумська область) 12 травня 1870 року, поширилися звістка, що їх знаменитому земляку Артемію Яковичу Терещенко, відомому цукрозаводчику та меценату височайшим указом надано потомственне дворянство. Сини згодом гідно продовжували його справу. А от численні онуки, вже стали прикладати свої здібності в інших іпостасях. Михайло Іванович Терещенко був міністром фінансів та закордонних справ в уряді О.Керенського; Федір Федорович Терещенко був талановитим авіаконструктором, вельми високо цінувався Жуковським, й літаки його конструкцій були прийняті на озброєння російською армією в І Світовій війні...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Коаліційні пристрасті. Варіації у виконанні Литвина: фантастичні або незаконні

Влада 3431 перегляд

Опубліковано - 4.03.2010 11:19 | Всі новини | Версія для друку

Коаліційні пристрасті.  Варіації у виконанні Литвина: фантастичні або незаконні
Коаліційні пристрасті. Варіації у виконанні Литвина: фантастичні або незаконні
Спікер Володимир Литвин вважає, що основні переговори щодо створення нової коаліції пройдуть протягом найближчих двох днів.

Про це він заявив в інтерв'ю газеті "Комерсант-Україна", опублікованому 4 березня.

"Я не думаю, що переговори триватимуть 30 днів (термін, відведений Конституцією). Мені здається, що основна переговорна робота буде зроблена протягом наступних двох днів", - сказав голова Верховної Ради.

Литвин розповів, що обговорювалися два варіанти створення коаліції.

"Перший варіант: три фракції – Партія регіонів, Компартія і блок Литвина – плюс депутати з інших фракцій. Хоча є заперечення і сумніви щодо юридичної чистоти такого рішення", - сказав він.

"Другий варіант: більшість на базі двох фракцій – ПР і "Нашої України-Народної самооборони", які сумарно нараховують понад 226 депутатів. Звісно, до них можуть приєднатися й інші депутати чи фракції, зокрема блок Литвина, але кістяком коаліції будуть саме дві фракції", - додав спікер.

Литвин оцінив імовірність коаліції без "НУ-НС" чи за її участі як "60 на 40, тобто перший варіант більш імовірний".

На запитання, чи готовий він визнати законність формування коаліції в складі ПР, Компартії і блоку Литвина, Литвин сказав: "Якщо буде 226 підписів, я оголошу про наявність коаліції".

"Конституцію кожен читає по-своєму. Одні бачать положення про те, що коаліцію створюють фракції, інші – що мають бути підписи як мінімум 226 депутатів, які виявили бажання працювати в коаліції. Для мене головне – чи є 226 людей, які беруть на себе відповідальність за ухвалення рішень Верховною Радою", - зазначив він.

На запитання, якому варіанту надає перевагу Президент Віктор Янукович, Литвин відповів: "Для нього головне – відновлення працездатності країни. Водночас чітко прозвучало, що президент не виключає виборів, якщо коаліція не буде створена".

Також спікер упевнений, що до моменту формування коаліції вже буде відома кандидатура прем'єра. "Ви ж розумієте, що виконавча влада є найпривабливішою для політиків, які ведуть переговори про створення більшості", - зазначив він.

При цьому спікер зазначив, що кандидатура Миколи Азарова на прем'єрство "є найбільш імовірною за будь-якої конфігурації".

"У Партії регіонів 172 голоси плюс 3 позафракційних, які фактично підтримують цю фракцію. Цього разу вони не упустять прем'єрство", - сказав він.

А "НУ-НС", на думку Литвина, у ході переговорів "будуть пропонувати інші компенсації за моральну шкоду".

Від “Аратти”: ми можемо зазначити панові народному vip-обранцю Литвину, що йому, як спікеру парламенту, навряд чи варто публічно демонструвати на загал, що Оснвоний Закон - це дишло. Бо в цьому випадкові, і він і його колеги-нардепи втрачають моральне право на контрольну функцію парламенту. Неможна вимагати від когось виконання Закону, якщо сам його порушуєш у наглий спосіб.

Принагідно, можемо нагадати панові Литвину, разом із "архітекторами" коаліції під Януковича, що окрім Коституції є вердикт Конституційного Суду, який однозначно тлумачить ст. 83 Конституції України. При чому - однозначно визначаючи суб'єктом утворення коаліції виключно фракції, а не окремих нардепів.

Тобто, всі спроби об'єднати нардепів на індивідуальній основі будуть незаконні, а коаліція - нелегітимна, як і всі її рішення.

Що ж стосується об'єднання з НУ-НС - то він виглядає найбільш фантастичним, оскільки нашоукраїнці принципово за працевлаштуваня свого лідера - Віктора Ющенка. А Ющенко-прем'єр - це добряча ложка дьогтю у діжку медового місяця Януковича і Кремля. І зовсім не тому, що Віктор Андрійович типу український націоналіст. Просто у Кремлі йому, помстившись за Майдан, створили такий імідж. І взагалі, його особа викликає у тамтешніх керамничів негативні асоціації.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Влада»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Особа, що не володіє мовою народу, на землі якого проживає, - гість або окупант, або раб цього окупанта”
Карл Маркс

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.