Аратта - На головну

29 квітня 2024, понеділок

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- Гоголь, зупиняючись у німецьких готелях, підписувався як “Гоголь-українець”. Гоголя не любили в Росії, бо героїчною і красивою показував він Україну, а нерозумною і дикою Московщину. “Киньмо Московщину… Для кого ми працюємо?… Поїдемо до Києва, адже він наш, не їхній”, – писав він у листі до другого українця – Михайла Максимовича, видатного нашого вченого-природознавця, історика, філософа, фольклориста.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


На день Перемоги Москву обвішають портретами Сталіна

Імперія «Совок» 6244 перегляди

Опубліковано - 9.03.2010 11:07 | Всі новини | Версія для друку

Росія пропагандує сталінізм?
Росія пропагандує сталінізм?
Зображення Йосипа Сталіна будуть розвішані по Москві не лише на 65 Річницю Перемоги, але і на подальші урочисті заходи, заявив нещодавно мер міста Юрій Лужков на засіданні уряду столиці Росії.

"Вакханалія виникла у ЗМІ", - зазначив Лужков. За його словами, ЗМІ спотворили наміри столичної влади і створили враження, нібито місто буде буквально "обвішане" великими портретами Сталіна.

"Ми це будемо давати. Ми зробимо це у відповідних пропорціях", - сказав Лужков, маючи на увазі розміщення плакатів із Сталіним на День Перемоги.

"Я не є шанувальником Сталіна, я є шанувальником об'єктивної історії", - заявив Лужков. Він додав, що плакати будуть розміщені і на 65-Річчя Перемоги, і "в ході подальших заходів".

"Коли ми бачимо, як зносяться пам'ятники, це обурює нас. Ми повинні мати імунітет, коли з нашої історії викреслюються особистості", - сказав столичний градоначальник.

Раніше прес-служба московського комітету реклами, інформації та оформлення повідомила про те, що плакати та стенди зі Сталіним будуть розміщені до святкування 65-Річчя Перемоги в Москві "за запитами ветеранських організацій". Основні плакати планується розвісити вже до 1 квітня 2010 року. До 15 квітня столичні влади пообіцяли прикрасити вітрини та фасади будівель, а до 20 квітня - розмістити в Москві великомасштабні панно військової тематики.

Проти інформаційних стендів та плакатів із Сталіним активно виступили російські правозахисники. Лідер організації "За права людини" Лев Пономарьов пообіцяв, що, якщо це відбудеться, в Москві почнуться масові акції протесту, причому правозахисники будуть не лише брати участь в них, але і організовувати їх. За його словами, розміщення плакатів зі Сталіним у День Перемоги ображає пам'ять мільйонів загиблих в роки сталінських репресій.

У п'ятницю з заявою про те, що керівництво "Єдиної Росії" не схвалює рішення Лужкова оформити Москву портретами Сталіна напередодні 65-річчя Перемоги, також виступив секретар президії Генеральної ради партії В'ячеслав Володін.

Санкт-Петербург розміщувати інформаційні стенди та плакати зі Сталіним до річниці Перемоги не планує, повідомляє РІА "Новості".
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Імперія «Совок»»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Навчаючи інших, ми вчимося самі”
Сенека

 
Відпочинок на схилах Дніпра
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.