Аратта - На головну

3 травня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- у 1919-1920 роках Кам`янець-Подільський ненадовго став державним центром України - останньою столицею УНР. Сюди перемістилися Директорія та Уряд УНР. В місті постав Комітет охорони Республіки. Однак у 1920 році Червона армія розгромила війська УНР.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Кремлівські пахани вже повчають Януковича

Імперія «Совок» 5997 переглядів

Опубліковано - 10.03.2010 21:03 | Всі новини | Версія для друку

Кремлівські пахани вже повчають Януковича
Кремлівські пахани вже повчають Януковича
Відмова Президента України Віктора Януковича зробити російську мову другою державною є «не зовсім правильним» рішенням, вважає спікер Держдуми Борис Гризлов.

«Заява Президента України Януковича, що не буде другої державної мови, - мені здається, це не зовсім правильний шлях, яким можна йти», - сказав Гризлов журналістам в Калінінграді, де він перебуває з робочим візитом.

За його даними, проведені на Україні соціологічні опитування свідчать, що більше половини населення цієї країни говорить російською мовою і приблизно стільки ж вважають його рідною.

«Думаю, тут можна було подумати, поспілкуватися з народом, вивчити відповідні посили і ухвалити інше рішення», - відзначив спікер нижньої палати парламенту.

Він заявив, що зараз Росія очікує перших конкретних кроків нового українського Президента, які «стосуватимуться зміни концепції по відношенню до російської мови в українських ЗМІ». «Ми чекаємо того, що не буде жодних обмежень щодо передач російською мовою на телебаченні України. Ось ці рішення мають бути зроблені», - сказав Гризлов.

Як повідомлялося раніше, 9 березня, під час зустрічі з лауреатами Шевченківської премії в Каневі, говорячи про те, що українська мова залишається в Україні державною, Президент України Віктор Янукович зазначив, що ті «перекоси» у мовній політиці, яких припустилася колишня влада, призвели до приниження і ущемлення прав як російськомовних громадян, так і представників інших національностей в Україні.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Імперія «Совок»»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Такого безладу ніде немає. Треба, щоб сюди прийшли піночети й навели порядок. Бо в Україні жити соромно. Країна, де не діють закони. Це не демократія, а суцільна вакханалія. У нас безнадійно втрачений етично-моральний стрижень”
Іван Марчук

 
Відпочинок на схилах Дніпра
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.