Аратта - На головну

2 травня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- свій шлях до Місяця радянський «Луноход» розпочав в Україні. Для підготовки команди, що ним керувала, та для випробовувань самого апарата в кримських горах під Сімферополем було створено спеціальний «місяцедром». У 70-х на Місяць було запущено всього два «трактори» — «Луноход-1» та «Луноход-2». Під час виконання місячної місії «трактористи» теж знаходилися в Криму — у центрі керування в селищі Шкільне. Пізніше зі Шкільного керували роботою космічних кораблів «Союз», брали участь у здійсненні першої міжнародної стиковки «Союз»-«Аполон», відстежували перший, і єдиний, політ радянського «човника» «Буран». Після проголошення незалежності України центр у Криму було майже повністю знищено...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Толерастія на марші: у Росії пропонують заборонити вказувати в пресі національність підозрюваних у злочині

Національне питання 6633 перегляди

Опубліковано - 12.03.2010 15:34 | Всі новини | Версія для друку

У разі ухвалення закону подібні заголовки потраплять під заборону
У разі ухвалення закону подібні заголовки потраплять під заборону
Московська міська дума внесла до Громадської палати РФ на обговорення проект закону, яким забороняється вказувати в ЗМІ національність підозрюваних у скоєнні злочину.

Про це повідомила у своєму блозі головний редактор телеканалу “Russia Today” Маргарита Сімоньян. За її словами, в ході обговорення визначилися головні аргументи на користь і проти заборони.

Головний аргумент "за" - в тому, що цей прийом використовується для провокування конфліктів і ворожості щодо певних національностей.

Крім того, люди на такі деталі просто ображаються. "Нотатки на кшталт "скоєно зґвалтування 12-річної дівчинки, один з п'ятьох нападників виявився грузином" роками викликають обурення у громадах та діаспори. В діаспорі міркують так:" Чому ж вони не пишуть, хто були решта четверо? Спеціально хочуть знову грузинів (вірмен, молдаван, гірських євреїв ...) облити брудом! ", - пише Сімоньян. За її словами, такі думки виховують покоління неросійських громадян РФ, які відчувають щодо себе ворожість.

Крім того, на думку тих, хто обговорювали проект, національність в Росії на сьогодні за законом є добровільним поняттям, і ніхто не зобов'язаний навіть повідомляти про неї.

Однак є й аргументи проти введення заборони. Головний з них - заборона може обмежити свободу слова: "приймуть закон з благими цілями, а використовуватися він буде, щоб цькувати журналістів". Також багато з тих, що обговорювали проект, назвали цю ідею безглуздою, оскільки замість "грузини" або "азербайджанці" можна писати, наприклад, "брюнети" або "жителі півдня" - і суті це не змінить.

"Зневажливе ставлення до деяких етносів в нашому суспільстві так поширене, що вважається вже просто нормальним", - відзначає Сімоньян, додаючи, що цю проблему краще вирішувати добровільними зобов'язаннями журналістів. Подібно до того, коли в пресі негласно домовилися при висвітленні терактів не оголошувати інформацію, яка могла б допомогти терористам.

Від “Аратти”. Одна справа - некоректне висловлювання журналістів (як у проілюстрованому прикладі), інша - діяльність етнічних злочинних груп. Хоча, євреї вже давно добилися заборони на згадування "єврейська злочинність". Правда, від того злочинності менше не стало.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Національне питання»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Вони вважають життя наше забавою і житіє прибутковою торгівлею, бо кажуть, то повинно ж звідкілясь мати прибуток, бодай із зла”
Біблія

 
Подорожуйте Україною комфортно і без обмежень!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.