Аратта - На головну

2 травня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в Україні знаходиться унікальний міст, що пролягає між правим берегом однієї річки. Не вірите? Можете переконатися на власні очі, якщо відвідаєте Кам’янець-Подільську фортецю, що на Хмельниччині. Стара фортеця розташована на скелястому острові, охопленому петлею каньйону річки Смотрич. Таким чином, міст, що веде до фортеці, пролягає між двома точками правого берегу однієї річки. Крім того, ми не знайшли більше прикладів у світі, коли б міст тримався без усіляких підпор, а спирався б тільки на скелі. За однією з гіпотез, цей міст було зведено римлянами ще у II столітті під час походу Траянового війська на Дакію. Нині Кам’янецька фортифікація включена до переліку ЮНЕСКО
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


СБУ хоче прослуховувати гамузом

Пістолетне право 5659 переглядів

Опубліковано - 12.03.2010 17:05 | Всі новини | Версія для друку

СБУ хоче прослуховувати гамузом
СБУ хоче прослуховувати гамузом
Голова СБУ Валерій Хорошковуський просить голову Верховного суду України розглянути можливість, щоб суди давали дозвіл під час проведення оперативно-розшукових заходів на прослуховування відразу всіх телефонів підозрюваного.

Про це він заявив сьогодні під час виступу на координаційній нараді у Генеральній прокуратурі щодо стану протидії корупції та організованій злочинності.

За словами Хорошковського, за судовою практикою працівникам СБУ надається можливість прослуховувати лише один номер телефону, що є достатньо небезпечною річчю, особливо під час супроводження наркотрафіку або злочину по хабарництву, коли підозрювані можуть змінювати номери. У зв’язку з цим оперативним працівникам доводиться знову звертатися до суду, і, таким чином, втрачаються час і, насамперед, оперативні можливості.

«Тому звертаюся до голови Верховного суду з проханням розглянути на колегії Верховного суду цю ситуацію таким чином, щоб ми могли більш ефективно реагувати», - сказав Хорошковський.

У свою чергу голова ВСУ Василь Онопенко зауважив, що в середньому суди щороку надають 20 тис. дозволів на прослуховування. «А де серйозні справи після цих заходів?», - запитав він, зауваживши, що тенденція до збільшення негласного отримання інформації та негласного спостереження за підозрюваними відчувається, а ось тенденція до збільшення розкриття кримінальних справ та їх якості - на жаль, ні.

Від “Аратти”: ми добре розуміємо потреби спецслужб у конкретному моменті політичної боротьби.

Можемо для прикладу навести "активність" ГПУ у рорзлядуванні отруєння Віктора Ющенка.

Нагадаємо, що буквально перед виборами, ми, громадяни, дізналися, що під приводом пошуків отруника прослуховувалися телефони тисяч громадян. І - нічого, як кажуть: закон, як дишло. Бо ніхто за це зловживання так і не був покараний.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Пістолетне право»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Минулі покоління лишили нам не так розв`язання проблем, як самі проблеми”
Сенека

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.