Аратта - На головну

2 травня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- серед найдавніших та найважливіших символів Великоднього яйця (писанки) є символ Сонця. Найпростішим зображенням Сонця є коло з промінням або без нього. На Великодніх яйцях, незалежно від релігії, що існують на Україні, також зображено восьмиконечну зірку, що в минулому була символом Сонця. Свастика (сварга, свастя), або як її називали “нерівний хрест” або “гусячі шийки”, в язичницькі часи була символом Сонця. В ті часи, вважалося, що яйце було талісманом, що мав значну силу, оскільки воно захищало власника від хвороб, невдач або злого ока. Символічна сила Великоднього яйця пояснювалася не лише тим, що воно захищало власника від злого, але й тим, що воно захищало людей та зберігало людський рід.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Литвин нагородив Почесною грамотою Олену Франчук, певно, - за темпи поширення СНІДу в Україні

Влада 4260 переглядів

Опубліковано - 15.03.2010 15:12 | Всі новини | Версія для друку

Литвин нагородив Почесною грамотою Олену Франчук, певно, - за темпи поширення СНІДу в Україні
Литвин нагородив Почесною грамотою Олену Франчук, певно, - за темпи поширення СНІДу в Україні
Керівник українського парламенту Володимир Литвин вручив Почесну грамоту Верховної Ради засновнику фонду АНТИСНІД Олені Франчук, - доньці екс-президента Кучми.

Як повідомили в прес-службі спікера, за його словами, ця нагорода, якої удостоюються за особливі заслуги перед українським народом, є оцінкою шестирічної роботи фонду, присвяченій протидії епідемії СНІДу в Україні, а також лікуванню та адаптації до нормальних умов життя людей, що мали нещастя отримати цей діагноз.

"Ті заходи, які Ви здійснюєте, гідні великої поваги, - зазначив голова Верховної Ради. - Оскільки Ваші зусилля, спрямовані на попередження цієї страшної хвороби, на усунення причин для її поширення, заслуговують великої подяки і високих оцінок".

Олена Франчук в свою чергу зазначила: "Вищою нагородою для мене може бути лише розвиток і закріплення наших перших перемог над епідемією".

Вона висловила впевненість у тому, що отримана нею нагорода свідчить про увагу українського парламенту не тільки до діяльності фонду, а й взагалі до серйозності проблеми боротьби з епідемією ВІЛ/СНІДу в Україні.

Нагадаємо, минулого тижня експерти ООН констатували, що в Східній Європі та Центральній Азії налічується понад 1,5 млн. людей, що живуть з ВІЛ. В Україні ж епідемія ВІЛ / СНІДу досягла найнебезпечніших у Європі масштабів.

Олена Франчук - дочка екс-президента Леоніда Кучми і дружина мільярдера Віктора Пінчука.

Від “Аратти”. На нашу думку, вся діяльність фонду АнтиСНІД зводиться до гучної рекламної компанії що більше схожа на агітацію за безладний секс в рекламних роликах фонду. А мотив Литвина зрозумілий - вислужитися перед колишнім босом.

Нагадаємо, широкому загалу “АнтиСНІД” став відомим завдяки активній рекламі на ТБ (загальна вартість інформаційної кампанії склала, за інформацією власне фонду - 13 млн. доларів) і кількох масштабних акцій - зокрема, безкоштовним концертів Елтона Джона (відомого також своєю нетрадиційною орієнтацію) в Києві (2007) і групи «Queen» (соліст якої Фредді Меркюрі, помер 1991 року; причиною смерті була бронхіальна пневмонія, спричинена СНІДом ) і Пола Роджерса у Харкові (2008). За даними фонду, на першому концерті з VIP-гостей було зібрано благодійних внесків на суму 1,5 млн.грн., На другому - майже 800 тис.грн.

В той же час, безпосередня участь фонду у боротьбі зі СНІДом оцінена у 500 тис.доларів, 2,5 тонни подарунків дітям і участю у лікуванні 100 хворих на СНІД.

На початку 2008 року, як повідомляли ЗМІ, за участю Франчук був встановлений новий рекорд ціни за нерухомість у Великобританії. За даними газети «The Evening Standard», за 80 млн. фунтів стерлінгів вона купила п'ятиповерхову вікторіанську віллу в Кенінгстоні.

Як повідомлялося раніше, наприкінці січня 2004 року Глобальний фонд боротьби зі СНІДом призупинив фінансову підтримку 3-х основних організацій-одержувачів грантів (тому ми приносимо вибачення за недостовірну інформацію щодо того, що АнтиСНІД займається "освоєнням" міжнародних коштів) для реалізації програм з профілактики і лікування ВІЛ / СНІДу в Україні через відсутність прогресу в їхній роботі.

Для України тоді були затверджені 3 гранти загальною вартістю 25 мільйонів доларів, розрахованих на 2 роки, з яких в Україну надійшло близько 7,5 мільйонів доларів. З цих коштів на виконання програм з боротьби зі СНІДом було витрачено тільки 740 тисяч доларів.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Влада»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Церква - скоріш лікарня для грішників, ніж музей святих”
Ебігайл Ван Берен

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.