Аратта - На головну

6 травня 2024, понеділок

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в селі Лемеші (Чернігівська область) на початку XVIII століття народився хлопчик Олексій Розум. У вільний від випасу корів час, він співав у сільскому церковному хорі, де був помічений, відправлений до Петербургу й згодом став графом Розумовським й вінчаним чоловіком імператриці Елизавети (щоправда без права престолонаслідування). Брат графа Кирило у 18 років (!!!) очолив петербургську академію наук, а згодом ще й став гетьманом Лівобережної України...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Янукович вже не проти, щоб держзакупівлі поповнювали кишені КоСаРів

Влада 3699 переглядів

Опубліковано - 16.03.2010 14:08 | Всі новини | Версія для друку

Янукович вже не проти, щоб держзакупівлі поповнювали  кишені КоСаРів
Янукович вже не проти, щоб держзакупівлі поповнювали кишені КоСаРів
Президент України Віктор Янукович наклав вето на ухвалений Верховною Радою закон про державні закупівлі.

Про це журналістам повідомила заступник глави Адміністрації Президента України Ганна Герман.

Вона уточнила, що сьогодні цей закон Президент повернув до Верховної Ради без свого підпису.

Як повідомляв УНІАН, 11 лютого 2010 р. Верховна Рада України ухвалила Закон «Про закупівлю товарів, робіт і послуг за державні кошти». За закон проголосували 245 з 374 народних депутатів, зареєстрованих у сесійній залі.

Під час розгляду проекту закону народний депутат від БЮТ Олег Ляшко звинуватив депутатів у закладених до закону про державні закупівлі корупційних схемах. Ляшко заявив, що у цьому законопроекті є «корупційні тіньові схеми».

Даним законом передбачено встановлення правових і економічних принципів процедури державних закупівель. Зокрема, парламент сконцентрував всі регуляторні і контролюючі функції з держзакупівель в компетенції Мінекономіки, за винятком розгляду скарг на дії замовника.

Категорично проти ухвалення даного закону виступив народний депутат від Партії регіонів Валентин Ландик. Він відзначив, що цей закон спрямовано на підтримку імпортерів, а не на вітчизняних виробників.

Водночас, у ході представлення законопроекту народний депутат від БЮТ, перший заступник голови Комітету ВР з питань економічної політики Сергій Осика зазначив, що в Україні вже два роки немає закону, який регулював би питання закупівлі товарів, робіт і послуг за державні кошти. За його словами, постанову уряду із цього приводу, по суті, скасовано Конституційним Судом України. Депутат відзначив, що в країні «існує зараз повне беззаконня і хаос у частині закупівель, а йдеться про кошти державного бюджету».

Від “Аратти”: політичні ігрища навколо закону про держзакупівлі тривають вже не перший рік і як бачимо, кінця-краю цим владним забавкам немає. Бо ціна питання - мільярди грошей платників податків, які вочевидь, спрямовуються до потрібних кишень.

Між тим, можемо окремо зазначити, що саме критика уряду Тимошенко та демократичної коаліції у сфері держзакупівель - була чи не гучнішою агіткартою регіоналів. Саме вони наголошували у всіх телеефірах, що відсутність закону - це ручний розподіл фінансових потоків, зрозуміло на користь наближених до влади осіб.

Отже, що ж змінилося? Вочевидь змінилося багато. Насамперед, тепер, як кажуть, на поляні, свої пацани. А значить фінансові потоки пішли у кишені потрібних людей. Адже, не даремно у Януковича й програма називалася "Україна - для людей". І третина українців чомусь вирішила, що люди - це саме вони. А даремно.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Влада»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Найкращі закони народжуються зі звичаїв”
Жозеф Жубер

 
Реклама на порталі
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.