Аратта - На головну

2 травня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в місті Батурин (Чернігівська область) 5 листопада 1702 року у генерального писаря Пилипа Орлика народився син Григор. Згодом вони будуть змушені покинути Україну. Пилип Орлик буде гетьманувати понад тридцять років, але більша частина його гетьманства пройде в еміграції. Григор Орлик стане визначним державним і військовим діячем Франції, генералом і довіреною особою короля Людовіка XV, отримає графський титул і велику кількість європейських нагород. В 1747 році Г.Орлик одружиться на Луїзі-Олені де Брюн де Дентельвіль і стане володарем значних земель у Франції. Під Парижем він буде мати замок. В середині ХХ ст. на землях, що колись належали Григору Орлику буде побудований міжнародний аеропорт “Орлі”...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Табачник повертає корупцію у освіту

Влада 3920 переглядів

Опубліковано - 17.03.2010 16:34 | Всі новини | Версія для друку

Табачник повертає корупцію у освіту
Табачник повертає корупцію у освіту
Народний депутат, заступник голови партії “Єдиний Центр” Леся Ооробець вважає, що модернізація зовнішнього незалежного оцінювання випускників шкіл “мовою Табачника” означає відмову від рівного доступу до освіти.

Про це повідомила прес-служба партії.

«Незалежне оцінювання не потребує кулуарної модернізації за три місяці до вступної кампанії. Надто передбачуваними є напрям, зміст і мотивація подібних змін, орієнтованих на відновлення «телефонного права» в освіті», – заявила Оробець, коментуючи заяву міністра освіти та науки Дмитра Табачника щодо потреби у невідкладній «модернізації ЗНО».

«Проблема навіть не в одіозності постаті новопризначеного міністра освіти і науки, а в очевидності його намірів. Модернізація ЗНО мовою Табачника означає відмову від його обов’язкового характеру, а отже, й рівного доступу громадян до вищої освіти», - зауважила Оробець.

За її словами, подібний підхід в умовах підтримки громадянами ЗНО має на меті каструвати нововведення і вихолостити його суть, дискредитувавши ідею незалежного оцінювання. «Після такого хірургічного втручання, здійсненого тишком-нишком, похапцем і наосліп, можна ставити хрест на освітній реформі загалом», - запевнила депутат.

При цьому, за словами Оробець, ніхто з експертів нинішню модель ЗНО не вважає ідеальною. «Впродовж останніх років порядок тестування уже двічі змінювався. Але щоразу до початку нового навчального року, професійно і публічно. Якщо нове керівництво Міносвіти бачить сенс у внесенні змін до моделі ЗНО, жоден експерт не заперечуватиме проти такої корекції в разі неполітичного, вдумливого, зваженого й обґрунтованого підходу до проблеми. Будь-який поспіх або кулуарна політизація у цій справі не лише завдадуть непоправної шкоди освіті, але й провокуватимуть нові хвилі невдоволення діями уряду», - сказала Оробець
.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Влада»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Коли ми не знаємо собі ціни, то чого ми варті?”
Микола Левицький

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.