Аратта - На головну

17 травня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- найдовший духовий музичний інструмент в світі - це трембіта, — конічна дерев’яна труба без бокових отворів. ЇЇ довжина може досягати чотирьох метрів. Діапазон трембіти — дві з половиною октави. Її звуки чутно більш ніж за десять кілометрів. Цей традиційний для жителів українських Карпат інструмент і досі використовується. Трембітарі сповіщають горян про важливі події. Якщо Ви включите до програми своєї подорожі один з фестивалів краю, то обов’язково познайомитеся з незвичайним інструментом.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Теракт у московському метро. Розповідають очевидці

Надзвичайна подія 6897 переглядів

Опубліковано - 29.03.2010 12:48 | Всі новини | Версія для друку

Теракт у московському метро. Розповідають очевидці
Теракт у московському метро. Розповідають очевидці
Ось що побачили і розповіли росіяни, які стали очквидцями трагедії.

Вибух на "Луб'янці" відбувся в другому вагоні ювілейного метропоєзда "Червона стріла" під час його прибуття на станцію. Почалося сильне задимлення, люди почали покидати поїзд і організовано виходити із станції, розповів очевидець в ефірі радіостанції РСН. При цьому очевидець стверджує, що вибух був невеликої потужності.

В той же час в блогах з посиланням на очевидців повідомляють, що із-за уранішніх вибухів в московському метро на станції "Комсомольська" утворилася страшна тиснява. "Говорять, є пострадалі, яких задавили в натовпі. Народу стовпилося у вестибюлях дуже багато, тисячі осіб. Попри це турнікети на вхід перекриті не були. Пасажири електричок, що прибувають на Ленінградський вокзал, йшли по знайомому маршруту і потрапляли в тисняву. Виходи з вестибюля на площу трьох вокзалів всі, окрім одного були зчинені", - пише ivashkov-spb.

У тисняві на "Парку Культури" в Москві, за даними очевидців, загинула людина

Як повідомляє фонтанка.ру з посиланням на учасників блогосфери, із-за тисняви після вибуху на станції "Парк Культури" загинула жінка. Її затоптав натовп, що намагався вийти із станції після того, як станція заповнилася димом від вибуху.

Поки офіційних підтверджень цьому немає. Але повідомляється, що була сильна тиснява на станції "Комсомольська". На інших лініях метро, навпаки, малолюдно. Багато москвичів, побоюючись повторення вибухів, відмовилися від поїздок в центр міста.

"Луб'янку" об'їхав, на "Парку культури" зустрів п'ять чоловік в крові і якихось частинах тіла у волоссі. Жінка вся в крові лежить біля вестибюля. Багато пожежників і "швидких", - пише інший очевидець.

"Їхав з "Кропоткінський", на "Парку культури" у вагонах була тиснява, відбувся вибух, розбилися шипки, жінку затоптали, було легке задимлення. "Швидкі" приїхали хвилин через десять", - розповів слухач "Ехо Москви".

При теракті на станції метро "Парк культури" паніки серед пасажирів не було, передає ІТАР-ТАРС з посиланням на очевидців події.

"Ми почули слабкий хлопок і не зрозуміли, що відбулося, - розповів журналістам Осет Кулієв, який знаходився в одному з вагонів поїзда під час вибуху. - Потім, коли люди зрозуміли, що це теракт, всі почали покидати вагони, і паніки при цьому практично не було. Про вибух в потязі оголосили по гучному зв'язку і проінструктували людей, як поводитися в цій ситуації, що всі повинні покинути вагони і піднятися в місто".

По словах Кулієва, ні вогню, ні руйнувань вагонів не було, проте люди відчули різкий запах горілого пластика.

"Допомога надійшла достатньо швидко, - сказав він. - Ми навіть не чекали, що це буде настільки оперативно".

Тим часом пасажири, що їхали в поїзді, підірваному на станції "Луб'янка", у момент теракту не зрозуміли, що відбулося. "Ми не зрозуміли, що трапилося, думали, що на вагон звалилися перекриття стелі. Всі закричали, - розповіла дівчина, що знаходилася в сусідньому з підірваним вагоні. - Тільки коли ми вийшли на вулицю, дізналися про вибух".

"Під час вибуху я був на переході з "Кузнєцкого мосту" на станцію "Луб'янка", піднімався по ескалатору на перехід і почув сильну хлопок, вибух", - розповів очевидець події Олексій. - Зверху вирвалася хмара пилу, люди побігли по ескалатору, почали падати. Коли я вийшов на Лубянську площу, там вже були рятувальники, пожежники, міліція і машини "швидкої допомоги".

Пасажири московського метро з інших станцій і ліній, розповідають, що звідусіль понабігли міліціонери з металошукачами, вони перевіряють сумки і валізи. У входів в різні станції багато наляканих людей, що намагаються додзвонитися рідним. Деякі плачуть.
"Все почалося, коли я сів на "Бібліотеці імені Леніна", - розповів про вибух на "Луб'янці" очевидець РІА "Новості". - Говорили, що поїзд затримується. Ніхто не говорив: "Евакуюйтеся", що поїзди більше не їдуть. Сказали "Почекайте", "Користуйтеся наземним транспортом". На "Кропоткинськой" простояли 10 хвилин, далі перед "Парком культури" близько п'яти хвилин в тунелі постояли. Потім, через буквально три хвилини, приїхали на "Парк культури". Я їхав в цьому потязі орієнтовно в центрі біля виходу, в першому або в другому вагоні з кінця, прогримів вибух і я відчув на собі вібрацію. Потяг вже стояв (до цього моменту) хвилини дві. Прогримів вибух, був багато диму. Потім пройшло буквально хвилини дві - задимилося все, мабуть, від пороху. Люди жахливо кричали".

"Сьогодні трохи не потрапив в самий епіцентр вибуху в метро. На "Луб'янці" купую єдиний в касі, чую якуійсь хлопок пролунав. Ну, я особливої уваги не звернув, пішов на ескалатор, узяв газетку "Метро" по дорозі, бачу на протилежному ескалаторі, що вгору йде, народ галасує, обтрушується, і біла суспензія повалила. Ну, думаю, я попав. А там з "Луб'янки" до платформи два ескалатори, я на першому спустився, і далі не поліз, повернув назад. Дивлюся, народ, який із станції йде, вже неабияк пошарпаний, одяг порваний на клапті, у одного мужика на плечі чийсь шматок м'яса прилипнув. Жах. Ну, я вгору виліз, узяв таксі і додому. Жах. Жах. Жах", - наводить слова ще одного очевидця realtypress.ru.

Повідомленнями про вибухи множиться і російська блогосфера:

"Весь день думаю про свою маму. Вона просиділа якийсь час в зупиненому вагоні метро, а потім при переході з "Парку Культури" радіальною на кільце почула вибух, - пише блоггер pihena. - На вулиці неможливо було знайти транспорт. Чекаємо з сестрою її повернення додому. Після першого вибуху, передчуваючи другий, не відпустила сестру в університет. Можливо, вона якраз встигла б доїхати до "Парку" на пересадку до 8:36...".

Вибухи в московському метро відбулися в понеділок вранці на станціях "Луб'янка" і "Парк культури" Сокольнічеськой лінії. В результаті вибухів, за попередніми даними, загинули 35 чоловік. Вибух на "Луб'янці" відбувся в 07:56 в другому вагоні в складі, що слідував у бік станції "Комсомольська". Другий вибух прогримів на станції "Парк культури" (радіальна) в 8:39.
До теми:
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Надзвичайна подія»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Справедливість без сили і сила без справедливості - обидві потворні”
Жозеф Жубер

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.