Аратта - На головну

30 квітня 2024, вівторок

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в містечку Глухів (Сумська область) 12 травня 1870 року, поширилися звістка, що їх знаменитому земляку Артемію Яковичу Терещенко, відомому цукрозаводчику та меценату височайшим указом надано потомственне дворянство. Сини згодом гідно продовжували його справу. А от численні онуки, вже стали прикладати свої здібності в інших іпостасях. Михайло Іванович Терещенко був міністром фінансів та закордонних справ в уряді О.Керенського; Федір Федорович Терещенко був талановитим авіаконструктором, вельми високо цінувався Жуковським, й літаки його конструкцій були прийняті на озброєння російською армією в І Світовій війні...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Дешевий газ для олігархів. Кремль хоче прихватизувати ГТС України

Газоват 5132 перегляди

Опубліковано - 2.04.2010 12:00 | Всі новини | Версія для друку

Дешевий газ для олігархів. Кремль хоче прихватизувати ГТС України
Дешевий газ для олігархів. Кремль хоче прихватизувати ГТС України
Переговори про створення газотранспортного консорціуму за участю Росії й України зайшли в глухий кут.

Саме тому прем'єр Микола Азаров у четвер запропонував першому заступнику прем'єра РФ Ігорю Шувалову обговорити спільну модернізацію української газотранспортної системи, пише "Комерсант-Україна".

У НАК "Нафтогаз України" вважають, що спільна модернізація є більш реальним проектом, ніж створення консорціуму з управління ГТС.

"Ми не відмовляємося від ідеї створення консорціуму, і модернізація може стати першим кроком у цьому питанні. Але поки проект по інвестиціях і модернізації газотранспортної системи більш реальний, ніж консорціум", - каже джерело газети в компанії.

Високопоставлене джерело в "Газпромі" пояснило, що російська компанія зацікавлена винятково в контрольному пакеті акцій ВАТ "Укртрансгаз", яке експлуатує українські ГТС.

"Нам потрібна власність, а не управління і контроль. Україна ж пропонує лише участь на паритетних засадах. Ми готові купити пакет акцій за гроші або в обмін на знижку в ціні на газ", - уточнив співрозмовник видання.

Член комітету Верховної Ради з ПЕК Олександр Гудима називає запропоновані "Газпромом" умови вкрай невигідними для України.

"Продаж газотранспортної системи на умовах Росії означає, що ми будемо втрачати до $1,5 млрд щорічно. У цьому випадку справді краще відмовитися від консорціуму і просто запросити Росію фінансувати модернізацію разом із країнами Євросоюзу", - каже він.

ТОВ "Міжнародний газотранспортний консорціум" було створено "Газпромом" і НАК "Нафтогаз України" на паритетних засадах у 2003 році. Планувалося, що в проекті візьмуть участь німецька E.On і французька Gd.

У 2004 році "Газпром" уніс свою частку в статутний капітал ($17 млн), але сторони не змогли домовитися, чи буде консорціум просто будувати новий газопровід Богородчани-Ужгород, на чому наполягала Україна, чи управлятиме всією ГТС потужністю 142 млрд кубометрів газу на рік.

До ідеї газотранспортного консорціуму з Росією повернувся тепер президент Віктор Янукович, але російська сторона на переговорах у березні заявила, що консорціум не є тією платою, за яку вона готова знизити ціну газу для України.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Газоват»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Найкращий державний устрій для будь-якого народу - це той, який зберіг його як ціле”
Мішель Монтень

 
Знайди свою ГАРМОНІЮ!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.