Аратта - На головну

4 травня 2024, субота

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- передтечею кінотворчості італійськіх неореалістів була стрічка, знята українською кіностудією. Цією кінострічкою фахівці вважають фільм Марка Донського “Веселка” (1943 рік) за однойменною повістю Ванди Василевської. Фільм був знятий на київській кіностудії, яка в роки Другої світової війни була евакуйована в Середню Азію. Він розповідає про українське село під час війни. Президент Рузвельт, переглянувши фільм, надіслав режисерові телеграму з подякою, а у 1944 році картина була відзначена Асоціацією кіно і радіо США.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Росії немає чим зацікавити Україну. Митний союз - це зайві проблеми

Політика 4463 перегляди

Опубліковано - 2.04.2010 15:33 | Всі новини | Версія для друку

Росії немає чим зацікавити Україну. Митний союз - це зайві проблеми
Росії немає чим зацікавити Україну. Митний союз - це зайві проблеми
Росія ще не дала таку модель Митного союзу, яка могла би бути цікавою Україні.

Про це під час прес-конференції повідомив політолог, директор Соціологічної служби "Український барометр" Віктор Небоженко.

"Митний союз між Росією, Казахстаном і Білоруссю чекають дуже великі неприємності. Вони зіткнулися з несподіваною річчю: справа в тому, що кордону між Казахстаном і Росією реально не існує, так само, як не існує кордону між Казахстаном і Китаєм. Тому величезний потік контрафактної продукції через оголений кордон досягає великих міст Росії і навіть Білорусі. І цей негатив дуже неприємний для самого В.Путіна, тому що одна справа - збирати гроші з нафти і газу, а інша - збирати гроші з митниці. В 2 рази зменшилися надходження митниці за цей квартал, російський Кабмін про це повідомляв", - сказав експерт.

За словами політолога, зрозуміло, що подібні ж неприємності з надходженнями митних акцизів були б і в Україні, якщо б ми вступили в цей Митний союз. "Справа не в 1 млрд, який ми втратимо, а в тому, що ми стаємо прохідним двором для більш сильних и добре організованих національних економік, тому так точно не можна діяти", - додав він.

Небоженко зауважив, що інше питання, яке вже розуміють в Москві - їм потрібен був союз не з Казахстаном, з відкритим кордоном в Китай, а з Україною - відкритий кордон у Європу. "Але це мають бути нормальні відносини між нашими країнами, без усяких інтеграційних конструкцій", - резюмував експерт.

"Точно так, як Росія втратила свого часу можливість відпустити Кавказ, точно так Росія втратила можливість інтеграційних процесів з Україною", - переконаний Небоженко.

"Поїзд пішов. Я сказав - давайте перейдемо від ідеологічної прибутку - до економічної. Ринки збуту, інвестиції, кредити, давайте на цьому зупинимося", - сказав Небоженко.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Політика»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Історія вчить лише тому, що вона ніколи нічому не навчила народи”
Георг Гегель

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.