Аратта - На головну

7 травня 2024, вівторок

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в Україні знаходиться унікальний міст, що пролягає між правим берегом однієї річки. Не вірите? Можете переконатися на власні очі, якщо відвідаєте Кам’янець-Подільську фортецю, що на Хмельниччині. Стара фортеця розташована на скелястому острові, охопленому петлею каньйону річки Смотрич. Таким чином, міст, що веде до фортеці, пролягає між двома точками правого берегу однієї річки. Крім того, ми не знайшли більше прикладів у світі, коли б міст тримався без усіляких підпор, а спирався б тільки на скелі. За однією з гіпотез, цей міст було зведено римлянами ще у II столітті під час походу Траянового війська на Дакію. Нині Кам’янецька фортифікація включена до переліку ЮНЕСКО
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Наслідки донецького правосуддя

Пістолетне право 7658 переглядів

Опубліковано - 6.04.2010 13:45 | Всі новини | Версія для друку

Наслідки донецького правосуддя
Наслідки донецького правосуддя
Після Бандери Героєм України може перестати бути лейтенант, який підняв прапор над Рейхстагом та герої-чорнобильці.

Олексій Берест, лейтенант Червоної Армії, 30 квітня 1945 року разом з Єгоровим і Кантарією який встановив Прапор Перемоги над Рейхстагом, може перестати бути Героєм України. Він і ще 15 людей, що отримали звання Героя України - не були громадянами України, пише «Газета по-Киевски».

Видання наводить повний список Героїв - не громадян України:

Роман Шухевич, головнокомандувач Української повстанської армії;

Григорій Китастий, видатний композитор, диригент, бандурист родом з Кобеляк, що емігрував у США;

Володимир Івасюк, співак, композитор, автор «Червоної Рути»;

Василь Стус, поет, дисидент;

Августин Волошин, політичний, культурний і релігійний діяч Закарпаття, прем’єр-міністр уряду Карпатської України;

Микола Ващук, Василь Ігнатенко, Віктор Кібенок, Володимир Правик, Микола Титенок, Володимир Тишура - легендарні пожежники-чорнобильці, які першими прибули на станцію, щоб ліквідувати пожежу на четвертому енергоблоці. Всі померли від радіоактивного ураження в тому ж 1986 року.

Героями України стали радянські воїни, що відзначилися під час Другої світової. Михайло Василишин (кулеметник, загинув у боях за звільнення Польщі), Кузьма Дерев’янко (генерал-лейтенант, що приймав капітуляцію Японії від імені Радянського Союзу), Анатолій Шапіро (учасник звільнення концтабору Аушвіц). І, нарешті, Олексій Берест, лейтенант Червоної Армії, 30 квітня 1945 року разом з Єгоровим і Кантарією встановив Прапор Перемоги над Рейхстагом.

Нагадаємо, 2 квітня Донецький окружний адміністративний суд визнав протиправним і таким, що підлягає відміні Указ про присвоєння лідерові ОУН Степану Бандері звання Героя України на тій підставі, що Бандера не був громадянином незалежної держави Україна.

Від “Аратти”: Ми, в свою чергу, можемо нагадати, що в СРСР принцип правосуддя не діяв, що визнано численними експертами. Натомість діяв принцип лояльності політиці компартії та її бюрократичній верхівці.

Відтак, ухвалювалися рішення, виходячи не з принципів правосуддя, а з принципів доцільності, згідно до поточного моменту.

Ми не зустрічали жодного експерта, окрім, звісно, послідовників Вишинського, які б називали правосудними рішення, які легалізовували політичні репресії сталінського режиму. Або ж судові рішення у справах дисидентів.

Наразі в Україні, донецький суд продемонстрував класичний приклад совітського класового правосуддя.

І ми конче чекаємо, коли Президент, як гарант Конституції, висловить свою позицію щодо цього конкретного випадку. Адже Віктор Янукович неодноразово публічно заявляв про свою неухильну й безкопромісну позицію щодо дотримання демократичних цінностей, фундаментом яких є правосуддя.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Пістолетне право»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Коли ти говориш про Господа або Його чесноти, роби це серйозно і з належною повагою”
Джордж Вашінгтон

 
Подорожуйте Україною комфортно і без обмежень!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.