Аратта - На головну

18 травня 2024, субота

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- серед найдавніших та найважливіших символів Великоднього яйця (писанки) є символ Сонця. Найпростішим зображенням Сонця є коло з промінням або без нього. На Великодніх яйцях, незалежно від релігії, що існують на Україні, також зображено восьмиконечну зірку, що в минулому була символом Сонця. Свастика (сварга, свастя), або як її називали “нерівний хрест” або “гусячі шийки”, в язичницькі часи була символом Сонця. В ті часи, вважалося, що яйце було талісманом, що мав значну силу, оскільки воно захищало власника від хвороб, невдач або злого ока. Символічна сила Великоднього яйця пояснювалася не лише тим, що воно захищало власника від злого, але й тим, що воно захищало людей та зберігало людський рід.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Космос змушує киян платити за непотрібні їм комунальні послуги

Добробут Регіон: м.Київ 4937 переглядів

Опубліковано - 9.04.2010 09:55 | Всі новини | Версія для друку

Космос змушує киян платити за непотрібні їм комунальні послуги
Космос змушує киян платити за непотрібні їм комунальні послуги
Змінивши порядок проведення громадських слухань, влада робить все можливе, аби кияни не змогли відмовитись від неякісних послуг ЖЕКів.

Про це повідомила заступник голови фракції Блоку Кличка в Київраді Наталія Новак, коментуючи розпорядження КМДА від 29.03.10 про зміни до Порядку проведення громадських слухань щодо тарифів на послуги з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій в Києві.

«Людям фактично дали зрозуміти: збирайте підписи чи ні, але змінити ви все одно нічого не зможете. Тепер жоден киянин не зможе відмовитися від неякісних послуг, які йому пропонує ЖЕК. Тобто влада змушує людей платити гроші навіть за ті послуги, які фактично не надаються», – заявила Новак, звернувши увагу на те, що раніше для такої відмови було достатньо згоди половини мешканців, а тепер вона має бути затверджена підписами 100% споживачів послуг у відповідному будинку.

«В міській адміністрації чудово розуміють, що зібрати таку кількість підписів в один день на зборах практично неможливо. І використовують цей факт на свою користь. У чиновників з’явився юридичний привід нав’язувати мешканцям міста житлово-комунальні послуги, які їм з однієї сторони і не потрібні, а з іншої – виконуються недоброякісно», – переконана депутат.

За її інформацією, Блок Кличка звернувся до прокуратури з проханням внести протест на зазначене рішення КМДА.

«Ніякого спрощення порядку, як про це говорять у мерії, не відбулося. В киян фактично відібрали право самостійно обирати ті комунальні послуги, які вони хочуть отримувати та оплачувати», – вважає Н.НОВАК.

Як повідомлялося раніше, розпорядженням КМДА від 29 березня 2010 р. №187, текст якого розміщено на офіційному веб-порталі влади столиці, внесені зміни до Порядку проведення громадських слухань щодо тарифів на послуги з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій в Києві.

Відповідно до них змінено порядок відмови від послуг, про які йдеться в повідомленні Блоку Кличка, та, між іншим, визначено, що громадські слухання вважаються такими, що відбулися, незалежно від кількості присутніх осіб. Тоді як до цього вони вважалися такими, якщо на них були присутні більш ніж половина споживачів відповідного будинку.
До теми:
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Добробут»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Церква - скоріш лікарня для грішників, ніж музей святих”
Ебігайл Ван Берен

 
Відпочинок на схилах Дніпра
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.